Τουρκία: Οι σοκαριστικές λεπτομέρειες του χάρτη Μπαχτσελί για το Αιγαίο

Ο κυβερνητικός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ακραίος εθνικιστής Ντεβλέτ Μπαχτσελί, επισκέφθηκε την έδρα των Γκρίζων Λύκων, ποζάροντας με χάρτη που δείχνει ως τουρκικά πολλά ελληνικά νησιά στο Αιγαίο ακόμη και την Κρήτη.

Ο χάρτης αποτελεί μια ακόμη ακραία πρόκληση από πλευράς της Άγκυρας και εντάσσεται στην επιθετική ρητορική των Τούρκων, που έχει ξετυλιχθεί προσφάτως.

Υπάρχουν όμως και συγκεκριμένες λεπτομέρειες

που καθιστούν ιδιαιτέρως προβληματική την κορύφωση της έντασης από τον κατ’ ουσίαν ηγέτη των Γκρίζων Λύκων Μπαχτσελί και δημιουργούν ερωτηματικά αν η αντίδραση της Αθήνας σε διπλωματικό επίπεδο είναι αρκετή.

Ποιες είναι αυτές οι λεπτομέρειες

Πάνω από το χάρτη γράφει:

«Ο Εθνικός μας όρκος στις θάλασσες»

Κάτω αριστερά υπάρχουν οι «διευκρινίσεις» για τον χάρτη… «Τουρκικά εδάφη, ελληνικά εδάφη, τουρκικά χωρικά ύδατα, ελληνικά χωρικά ύδατα, διεθνή ύδατα»…

Η αναθεωρητική ρητορική της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο έχει ως υπόβαθρο και τη εσωτερική πολιτική κατάσταση της γείτονος και μέχρι στιγμής έχει παραμείνει σε επίπεδο λεκτικών προκλήσεων.

Μένει να αποδειχθεί αν τα όσα λένε πολιτικοί και στρατιωτικοί παράγοντες της Τουρκίας θα αποκτήσουν έκφραση σε επίσημο διπλωματικό επίπεδο.

Πληροφορίες από Militaire

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπαχτσελί, Αιγαίο,bachtseli, aigaio