Οι επόμενες κινήσεις Κασσελάκη μετά την αποχώρηση των «9»

Ραγδαίες αναμένεται να είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ μετά το κύμα αποχωρήσεων από δεκάδες στελέχη του.

Υπενθυμίζεται ότι ανεξαρτητοποιούνται οι βουλευτές: Σία Αναγνωστοπούλου, Έφη Αχτσιόγλου, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, Νάσος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Μερόπη Τζούφη, Οζγκιούρ Φερχάτ, Θεανώ Φωτίου, Αλέξης Χαρίτσης.

Η αποχώρηση των 9 βουλευτών της (σ.σ. ομάδα Αχτσιόγλου), θα βρεθούν στο επίκεντρο της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που συνεδριάζει υπό τον πρόεδρο του κόμματος Στέφανο Κασσελάκη.

Κατά

τη διάρκεια της συνεδρίασης θα ανακοινωθεί σύμφωνα με πληροφορίες νέα ηγετική ομάδα του κόμματος με τη μορφή του Πολιτικού Κέντρου, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης θα ζητήσει από τους εννιά να παραδώσουν τις έδρες τους.

Σημειώνεται ότι μετά και τις μαζικές αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που είχαν προβεί τις προηγούμενες ημέρες οι βουλευτές Ευκλείδης Τσακαλώτος και Πέτη Πέρκα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει 36 βουλευτές, όταν το τρίτο κόμμα, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μετρά 32 βουλευτές.

Πλέον αναμένεται η συγκρότηση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας με τους 9 (Σία Αναγνωστοπούλου, Έφη Αχτσιόγλου, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, Νάσος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Μερόπη Τζούφη, Οζγκιούρ Φερχάτ, Θεανώ Φωτίου, Αλέξης Χαρίτσης) +2 (Τσακαλώτο και Πέρκα) που θα αποτελούν την 7η κατά σειρά Κοινοβουλευτική Ομάδα σε σύνολο εννέα Κοινοβουλευτικών Ομάδων.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής (α.16) θα πρέπει να υποβάλουν δήλωση στον πρόεδρο της Βουλής που θα πρέπει να περιέχει τον τίτλο του Κόμματος, τα ονόματα των μελών και του Προέδρου της, ενώ η πρώτη τους κοινοβουλευτική παρουσία τους αναμένεται να είναι στη συζήτηση επί του Προϋπολογισμού.



Keywords
Τυχαία Θέματα
Κασσελάκη,kasselaki