Ο «χιλιάρης» Μέσι οδηγεί την Αργεντινή!

Ήταν η εμφάνιση Νο1000 στη μυθική καριέρα του. Ναι, δεν είναι τυπογραφικό λάθος. Καλά διαβάσετε.

Ο Λιονέλ Μέσι κόντρα στην Αυστραλία έπαιξε το 1000ο (!!!) επίσημο παιχνίδι στη μυθική καριέρα του με την Αργεντινή, την Μπαρτσελόνα και την τελευταία διετία και με την φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν.

Σε ένα τόσο ιστορικό βράδυ για τον ίδιο, δεν ήταν δυνατό να μην βάλει την σφραγίδα του σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι με την

χώρα του.

Η Αργεντινή στο πρώτο νοκ άουτ ματς επικράτησε με 2-1 των «καγκουρό» χάρη στο καταπληκτικό γκολ του Λέο Μέσι που με το 3ο γκολ στο Παγκόσμιο του Κατάρ, οδήγησε την εθνική του ομάδα στις «8» καλύτερες του κόσμου, αλλά και με το γκολ του Άλβαρες από το κωμικό (για τέτοιο επίπεδο) λάθος του κίπερ της Αυστραλίας.

Η «αλμπισελέστε» δεν θάμπωσε με την εμφάνισή της, αλλά ήταν σοβαρή, ουσιαστική και έχοντας πάντα στο μυαλό το κάζο της πρεμιέρας από την Σαουδική Αραβία. Στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα δεν έδωσε στην αντίπαλο ούτε τον χρόνο, ούτε τον χώρο να σκεφτεί ότι μπορεί να ζητήσει οτιδήποτε από το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Η Αυστραλία έδειξε μια ομάδα συγκεκριμένης δυναμικής και σε καμία περίπτωση αυτή που θα είχε τον τρόπο και την δυνατότητα να ρίξει… τη βόμβα και να πετάξει εκτός 8άδας τον Μέσι. Όμως το σκηνικό άλλαξε όταν η Αυστραλία μείωσε με ένα απίθανο αυτογκόλ και η ομάδα του Σκαλόνι είδε… φαντάσματα!

Η εκπρόσωπος της Ωκεανίας έχασε στην συνέχεια μεγάλες ευκαιρίες μεταφέροντας το άγχος και την νευρικότητα στη μεγάλη αντίπαλο με μεγαλύτερη αυτή του 97′!!! Θρίλερ…

Η Αργεντινή τελικά έκανε το αυτονόητο και μετά την Ολλανδία είναι η δεύτερη ομάδα που πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Μουντιάλ.

Και κάπως έτσι σχηματίστηκε και το πρώτο ζευγάρι στους «8», ένα δίδυμο ομάδων με μεγάλη ιστορία σε Παγκόσμια Κύπελλα, αλλά και μεγάλη προϊστορία μεταξύ τους.

Από τον τελικό του 1978 στο Μουντιάλ της Αργεντινής και τον μεγάλο προημιτελικό του 1998 στη Γαλλία, αλλά και τον ημιτελικό της Βραζιλίας το 2014!

Μεγάλο ζευγάρι, με την Αργεντινή του Μέσι να έχει περισσότερες πιθανότητες πρόκρισης, αλλά ποιος μπορεί να υποτιμήσει την βαριά φανέλα των «οράνιε»; Κανείς βέβαια.

Αν μη τι άλλο το πρώτο μεγάλο ζευγάρι στο Κατάρ περιμένει να το απολαύσουμε.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μέσι, Αργεντινή,mesi, argentini