Μετά την Amazon και τα Starbucks και υπάλληλοι της Apple ιδρύουν συνδικάτο

Αν, τελικάμ τα καταφέρουν θα είναι το πρώτο που δημιουργούν υπάλληλοι της εταιρείας αυτής στις ΗΠΑ, σύμφωνα με ιστότοπο των ίδιων των εργαζομένων.

Υπό το σύνθημα “Fruit Stand Workers United” η ομάδα αυτή των εργαζομένων έχει αρχίσει τη συγκέντρωση υπογραφών και πρέπει να πείσουν τουλάχιστον το 30% των υπαλλήλων του καταστήματος για να ζητήσουν επισήμως τη διοργάνωση ψηφοφορίας με θέμα την ίδρυση συνδικάτου.

Οι εργαζόμενοι συνδέονται με το συνδικάτο Workers United, υπό το οποίο οργανώθηκαν τους τελευταίους μήνες πολλοί υπάλληλοι

καταστημάτων Starbucks. Αν, λοιπόν, πετύχουν τον στόχο τους, οι εργαζόμενοι σε αυτό το κατάστημα της Apple θα ακολουθήσουν αυτούς σε καταστήματα Starbucks και σε αποθήκες της Amazon που αποφάσισαν να συνδικαλιστούν.

Σύμφωνα με την Washington Post, η οποία επικαλείται εργαζόμενους που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους καθώς φοβούνται ότι θα χάσουν τη δουλειά τους, υπάλληλοι σε ακόμη 3 καταστήματα της Apple στις ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει αντίστοιχες διαδικασίες για την ίδρυση συνδικάτου.

Keywords
Τυχαία Θέματα