Μανώλης Χριστοδουλάκης: «Απέναντι στη μισαλλοδοξία, να πιστέψουμε σε μία κοινωνία με συνοχή και αλληλεγγύη»

Την απόλυτη βεβαιότητα του ότι το ΠΑΣΟΚ δεν χρειάζεται να δώσει προοδευτικά διαπιστευτήρια για την ισότητα στον πολιτικό γάμο, ανέπτυξε από το βήμα της Βουλής ο Βουλευτής Ανατολικής Αττικής, Μανώλης Χριστοδουλάκης και υπενθύμισε κάποιες από τις μεταρρυθμιστικές τομές που έκανε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στο πεδίο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όταν η ΝΔ ήταν στρατηγικά και με συνέπεια

στη λάθος πλευρά της ιστορίας.

Ο κ. Χριστοδουλάκης στηλίτευσε την υποκριτική στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος άλλα έλεγε το 2015, μετά την ψήφο του συμφώνου συμβίωσης και διαφορετικά συμβούλεψε τους βουλευτές του να πράξουν τώρα.

«Μόλις δύο βουλευτές σας πήραν το λόγο στις επιτροπές και υπερασπίστηκαν την επιλογή της κυβέρνησης. Τόσους έπεισαν τα «φροντιστήρια». Γιατί οι άλλοι μάλλον βολεύτηκαν από την προτροπή του Πρωθυπουργού, να πάνε για καφέ την ώρα της ψηφοφορίας.

Που έρχεται σε πλήρη αντίφαση με τις διατυπώσεις του ίδιου, το μακρινό 2015, μετά την ψήφο του στο σύμφωνο συμβίωσης – με τις οποίες συμφωνώ απόλυτα – ότι δηλαδή οι βουλευτές δεν μπορεί να κρύβονται, πρέπει να έχουν το θάρρος της γνώμης τους.

Αυτή, λοιπόν η μεταστροφή, δεν υποδεικνύει πολιτική αξιών, αλλά πολιτική εργαλειοποίηση, και ως προς αυτό θα κριθείτε από την κοινωνία» ανέφερε.

Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υπερτόνισε την πολιτική συγκυρία που έρχεται το εν λόγω νομοσχέδιο, σε μια στιγμή που η χώρα μας καταδικάστηκε για την απαξίωση του κράτους δικαίου από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Ένα ψήφισμα που αντί τουλάχιστον να προβληματίσει, επιστρατεύει τη γνωστή πρακτική της ΝΔ και των κυβερνητικών στελεχών να βρίσκουν «ανθέλληνες και εχθρούς της πατρίδας», για να καλύψουν τις αποκλειστικές δικές τους ευθύνες.

Φταίει κάποιος άλλος για τις παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη και τις ανεξάρτητες αρχές, φταίει κάποιος άλλος για τη συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών, φταίει κάποιος άλλος για την προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών για την τραγωδία των Τεμπών.

Και λογικά θα φταίει κάποιος άλλος, που το δήθεν φιλελεύθερο «προσωπείο» της κυβέρνησης, που προσπαθεί πρόχειρα να φιλοτεχνήσει με το παρόν νομοσχέδιο, καταρρέει με κρότο, πρωτίστως από την ίδια την Ευρώπη» τόνισε.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Χριστοδουλάκης υπεραμύνθηκε της ψήφισης του συγκεκριμένου νομοσχέδιου, τονίζοντας πως πρόκειται για μια κοινωνική πραγματικότητα.

Οι άνθρωποι αυτοί ζουν ανάμεσα σας και πρέπει να πάψουν να είναι «αόρατοι», χωρίς δικαιώματα εγκλωβισμένοι στα τείχη του κοινωνικού στιγματισμού.

Αντέτεινε, δε, ότι το ΠΑΣΟΚ παραμένει αταλάντευτα προσηλωμένο στις έννοιες της κοινωνικής απελευθέρωσης, της ανοιχτής κοινωνίας, του πολιτικού φιλελευθερισμού, της ισότητας και του εμπλουτισμού των δικαιωμάτων.

«Οφείλουμε να μην κλείνουμε τα αυτιά μας στον ομοφοβικό λόγο και τη ρητορική μίσους από όπου και αν προέρχεται. Η εξέλιξη της κοινωνίας μας είναι δυναμική και είναι στο χέρι μας, να δίνουμε καθημερινά τις μικρές και μεγαλύτερες μάχες για να την κάνουμε όλο και πιο συμπεριληπτική.

Με πραγματική ελευθερία για όλους. Για αυτή την κοινωνία αξίζει να αγωνιστούμε» κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μανώλης Χριστοδουλάκης, Απέναντι,manolis christodoulakis, apenanti