Μακελειό στη Μόσχα: Συνελήφθη ύποπτος για τις επιθέσεις στον συναυλιακό χώρο – Σκληρό βίντεο από τη στιγμή που οι ένοπλοι πυροβολούν

Με την αστυνομική επιχείρηση στη Μόσχα να συνεχίζεται για τον εντοπισμό των ενόπλων που σκόρπισαν τον τρόμο στο συναυλιακό κέντρο, οι Αρχές προχώρησαν σε μία σύλληψη υπόπτου.

Τα στοιχεία του δεν έχουν δοθεί ακόμη στη δημοσιότητα, ενώ οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον πέντε ενόπλους που τόσο στο φουαγιέ όσο και εντός της αίθουσας του συναυλιακού χώρου πυροβολούσαν αδιακρίτως, σκοτώνοντας τουλάχιστον 40 ανθρώπους και τραυματίζοντας πάνω από 100.

Το χρονικό

Τουλάχιστον 40 άνθρωποι

σκοτώθηκαν στο περιστατικό με τους πυροβολισμούς σε συναυλιακό χώρο κοντά στη Μόσχα, μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, μεταδίδει το IFX επικαλούμενο την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB).

Περισσότερα από 70 ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στο σημείο, δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης.

The Roof of the Crocus Concert Hall has reportedly now begun to Collapse due to the ongoing Fire, while at least 150 Concertgoers are still said to be Trapped inside of the Building. pic.twitter.com/SDPDrQPVCA

— OSINTdefender (@sentdefender) March 22, 2024

Το περιστατικό, η ακριβής φύση του οποίου μένει να διευκρινιστεί, έλαβε χώρα στο Crocus City Hall, μια αίθουσα συναυλιών που βρίσκεται στα βορειοδυτικά της ρωσικής πρωτεύουσας.

“Άγνωστοι άνοιξαν πυρ στο Crocus City Hall. Σε εξέλιξη είναι η απομάκρυνση των ανθρώπων από τον χώρο”, δήλωσαν οι υπηρεσίες εκτάκτων περιστατικών στο πρακτορείο TASS.

Τα πρακτορεία Tass και Ria Novosti κάνουν λόγο για “τραυματίες” έπειτα από “πυρά από αυτόματα όπλα”. Το Ria Novosti επικαλείται δημοσιογράφο του που βρίσκεται στο σημείο.

Βίντεο που περιήλθε στην κατοχή του Ρόιτερς δείχνει μεγάλη φωτιά και καπνούς από το σημείο όπου σημειώθηκε το περιστατικό, ενώ σε ένα ακόμη φαίνονται οι επιθέσεις των ενόπλων που εξαπέλυσαν διαδοχικά πυρά.

Οι τρομοκράτες αφού πυροβόλησαν κόσμο στο φουαγιέ, εισέβαλαν και στην αίθουσα προκαλώντας τον απόλυτο τρόμο.

GRAPHIC FOOTAGE

A video has emerged online from inside the music hall at the moment of the shooting in Moscow. At least 40 killed and 100 injured.

: https://t.co/L9s08GwpaE

: ASTRA pic.twitter.com/hUbCKaPNCw

— Novaya Gazeta Europe (@novayagazeta_en) March 22, 2024

Δεύτερη έκρηξη ακούστηκε στο Crocus City Hal – Ακυρώνονται όλες οι μεγάλες δημόσιες εκδηλώσεις στη Μόσχα

Μια δεύτερη έκρηξη ακούστηκε στο Crocus City Hall κοντά στη Μόσχα, όπου σημειώθηκε το περιστατικό με τους πυροβολισμούς, μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ενίσχυσαν τα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς της Μόσχας, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία.

Όλες οι μεγάλες αθλητικές, πολιτιστικές και άλλες δημόσιες εκδηλώσεις θα ακυρωθούν στη Μόσχα αυτό το Σαββατοκύριακο μετά το περιστατικό με τους πυροβολισμούς, δήλωσε ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν στον συναυλιακό χώρο Crocus City Hall κοντά στη Μόσχα νωρίτερα σήμερα. Εκρήξεις ακούστηκαν από το κτίριο το οποίο έχει τυλιχτεί στις φλόγες.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα κάλεσε σήμερα τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσει το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στον συναυλιακό χώρο κοντά στη Μόσχα, χαρακτηρίζοντάς το “τερατώδες έγκλημα”.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μακελειό, Μόσχα, Συνελήφθη, – Σκληρό,makeleio, moscha, synelifthi, – skliro