Λάρισα: Τα τρία πρόσωπα που κατέθεσαν στοιχεία στον εφέτη ανακριτή για την τραγωδία στα Τέμπη

Τρία πρόσωπα πέρασαν πριν από λίγο την πόρτα του εφέτη ανακριτή Λάρισας προκειμένου να καταθέσουν στοιχεία για την υπόθεση του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Πρόκειται για τον πρόεδρο του σωματείου μηχανοδηγών ΟΣΕ Κώστα Δεληγούνια, τον πρόεδρο του επιχειρησιακού σωματείου εργαζομένων της Hellenic Train Νίκο Λάζου, και τον  πρόεδρο της πανελλήνιας ομοσπονδίας σιδηροδρομικών Γιάννη Ντίτσα.

Ο καθένας από την μεριά του κατέθεσε στοιχεία, έγγραφα και ανακοινώσεις

των σωματείων που αφορούσαν καταγγελίες και άλλα αιτήματα των εργαζομένων για διάφορα  προβλήματα που υπήρχαν κατά καιρούς στον ΟΣΕ.

Στόχος του ανακριτή, ο οποίος συνεχίζει την διαδικασία της έρευνας, είναι να συγκεντρώσει επιπλέον στοιχεία που θα ρίξουν φως στην υπόθεση της τραγωδίας στα Τέμπη,  να κατανοηθούν τα αίτια του δυστυχήματος και να αποκαλυφθούν οι ευθύνες, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στις ράγες ξανά τα τρένα με αυξημένα μετρά ασφαλείας και μειωμένες ταχύτητες

Στις ράγες είναι για δεύτερη μέρα, ο προαστιακός και ο κόσμος μετά το χθεσινό μούδιασμα, σήμερα δείχνει να τον προτιμάει για τις μετακινήσεις του και είναι πολύ περισσότερος. Μάλιστα μετά το αρχικό σοκ, σήμερα προτιμούν και τα πρώτα βαγόνια.

Δεύτερη ημέρα σήμερα από το «άνοιγμα» των σιδηροδρομικών γραμμών. Με αυξημένα μέτρα ασφαλείας τρένα και προαστιακός μπήκαν ξανά στις ράγες.

«Μια χαρά όλα, εγώ πάω Χαλκίδα, δε φοβάμαι, το περίμενα δεν έχει συμβεί σε μάς ποτέ κάτι. Είναι μικρή διαδρομή. Όλα καλά, κάθομαι στο μπροστά βαγόνι», είπε ένας επιβάτης στο Mega.

Κάποιοι επιβάτες δείχνουν ακόμη μουδιασμένοι.

«Ο Θεός βοηθός, να φοβάσαι να μπεις μέσα στο τρένο για να πας στη δουλειά σου; Ασφάλεια όχι δε νιώθω, αλλά αναγκαστικά πρέπει να ταξιδέψω», είναι κάποιες από τις αντιδράσεις του κόσμου.

«Το τρένο είναι ασφαλές ως μέσο μεταφοράς. Έχουν μειωθεί οι ταχύτητες κατά πολύ και ο προαστιακός στην Αθήνα δουλεύει άψογα. Βέβαια ο κόσμος έχει έναν φόβο μέσα του και προτιμά να πηγαίνει στα πίσω βαγόνια», δήλωσε στο MEGA, ο κεντρικός σταθμάρχης Αθηνών, Γιάννης Κοκκινάκης.

Πλέον, κάθε σταθμός στελεχώνεται με δυο σταθμάρχες και όλοι οι προαστιακοί συρμοί με δυο μηχανοδηγούς και τουλάχιστον έναν συνοδό.

Επιπλέον, μειώνεται η ταχύτητα σε τμήματα που δεν καλύπτονται από σηματοδότηση.

Το όριο ορίζεται στα 80 χλμ/ώρα σε προαστιακούς και εμπορευματικούς συρμούς και στα 100 χλμ/ώρα στις επιβατικές αμαξοστοιχίες.

Το δελτίο περιορισμού ταχύτητας – το λεγόμενο 1036 – δίνεται χέρι με χέρι από τον σταθμάρχη στον μηχανοδηγό.

«… τους καθορίζει στην αμαξοστοιχία με τη ταχύτητα θα πάνε και τι θα συναντήσουν στο δρόμο», επεξήγησε ο κ. Κοκκινάκης.

Πάνω από 20 δρομολόγια χθες

Από νωρίς χθες το πρωί, στις 05:05 πραγματοποιήθηκε το πρώτο δρομολόγιο και 05:25 έφυγε η αμαξοστοιχία για την Χαλκίδα.  Συνολικά 18 αμαξοστοιχίες για το αεροδρόμιο και 8 για την Χαλκίδα. Τα δρομολόγια ήταν ανά μία ώρα για τον προαστιακό, και ανά δύο ώρες για τη Χαλκίδα.

Σε ό,τι αφορά στο κομμάτι ΘεσσαλονίκηΦλώρινα κινήθηκαν και δύο εμπορικές αμαξοστοιχίες.



Keywords
Τυχαία Θέματα
Λάρισα, Τέμπη,larisa, tebi