Κρήτη – Αστερούσια Όρη: Γιατί χάνεις που δεν έχει πάει και γιατί πρέπει να πας!

O Γιώργος Μαυρογιάννης, Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακής Ηρακλείου, μίλησε στο TheCaller WEB TV για την επαναστατική πολιτική τουριστικής ανάπτυξης στην Κρήτη και την υλοποίηση δράσεων στα Αστερούσια Όρη.

Τα Αστερούσια Όρη, που αποτελούν και τη νοτιότερη ελληνική οροσειρά, θεωρούνται ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για τους Έλληνες που επισκέπτονται την Κρήτη και, ήδη, βάσει των στοιχείων,

υπάρχει σημαντική κινητικότητα σε κρατήσεις και για τους φθινοπωρινούς μήνες.

Ο κ. Μαυρογιάννης έκανε λόγο για «ένα πολύ όμορφο βουνό με πολλά φαράγγια και μονοπάτια και έντονο πολιτιστικό στοιχείο που έχει διατηρηθεί όλα αυτά τα χρόνια, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις Μονές».

Ο ίδιος, παράλληλα, μίλησε για το δύσκολο έργο της συντήρησης των μονοπατιών και γενικότερα των υποδομών, ούτως ώστε να είναι προσβάσιμα και επισκέψιμα.

Πρώτος στόχος-όπως είπε ο κ. Μαυρογιάννης- η ένταξη των Αστερουσίων στο Παγκόσμιο Δίκτυο Αποθεμάτων Βιόσφαιρας του Προγράμματος Άνθρωπος και Βιόσφαιρα της UNESCO, που εκτός από την διεθνή αναγνωρισιμότητα της περιοχής, θα συμβάλει και στη σύνδεση των οικοτουριστικών δραστηριοτήτων με τα πολιτιστικά – θρησκευτικά δρώμενα της περιοχής και τα ιστορικά μνημεία της περιοχής.

Στόχος, παράλληλα, είναι η ένταξη των Αστερουσίων στο Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Μονοπατιών, που θα προσδώσει κύρος και θα φέρει επισκεψιμότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα