Ημιτελικός Eurovision: Πέρασε η Ελλάδα στον τελικό! Οι δέκα χώρες που προκρίθηκαν (VIDS)

Η Ελλάδα προκρίθηκε στον τελικό της Eurovision με την Αμάντα Γεωργιάδη να εντυπωσιάζει το κοινό με την ερμηνεία της.

Οι 10 χώρες που περνούν στον τελικό της Eurovision 2022 είναι οι:

Ελβετία
Αρμενία
Ισλανδία
Λιθουανία
Πορτογαλία
Νορβηγία
Ελλάδα
Ουκρανία
Μολδαβία
Ολλανδία

H εμφάνιση της Ελλάδας άρεσε τόσο πολύ στους Eurofans, που σύμφωνα με τις εταιρείες στοιχημάτων, αυτή τη στιγμή το «Die Together» βρίσκεται στην 5η θέση για τον τελικό νικητή του διαγωνισμού.

 

Καθηλωτική η Αμάντα Γεωργιάδη

Η νεαρή τραγουδίστρια η οποία εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Eurovision ερμήνευσε το τραγούδι «Die together» και μάγεψε το στάδιο με τη φωνή της.

Το σκηνικό της ελληνικής συμμετοχής συνέθεσαν μπλε καρέκλες πεσμένες στο πάτωμα, αλλά και φώτα ειδικά διαμορφωμένα, με συνεχείς εναλλαγές ανάλογα με την εξέλιξη του κομματιού και της σκηνικής του παρουσίας.

Η εμφάνιση ξεκίνησε με πολύ κοντινό πλάνο στο πρόσωπο της Αμάντας, η οποία είχε κλειστά μάτια και τ’ άνοιγε, όσο ερμήνευε acapella τους πρώτους στίχους από το «Die Together».

Κατόπιν, το πλάνο άνοιξε και ξαφνικά εμφανίστηκαν πολλές ίδιες καρέκλες, οι οποίες άρχιζαν να λιώνουν, θυμίζοντας πίνακα ζωγραφικής.

Πίσω από την τραγουδίστρια, η οποία φόρεσε ένα ρούχο με μακριά μανίκια, έντονους ώμους και τονισμένη μέση από μεταξωτό μεταλλικό λευκό σιφόν με ιριδίζουσες αποχρώσεις, βρίσκονταν δύο σκιές, μία γυναίκα και ένας άντρας που χόρευαν, ενώ μπροστά της ήταν ένα ποτάμι, με το νερό να τρέχει προς τα κάτω σαν μικρός καταρράκτης.

Φτάνοντας στην κορύφωση του τραγουδιού, η σκηνή λούστηκε με φως και έντονους γαλάζιους χρωματισμούς. Στο πάτωμα, η σκιά της Αμάντας μεγάλωσε και έγινε σαν δείκτης ρολογιού που περιστρεφόταν γύρω της.

Η εμφάνιση ολοκληρώθηκε, όπως ξεκίνησε, δηλαδή με κοντινό πλάνο στην τραγουδίστρια, η οποία αυτή τη φορά έκλεισε τα μάτια της και, ως εκ τούτου, το κοινό συνειδητοποιεί πως πρόκειται για ένα όνειρο μέσα από τα μάτια της 25χρονης.

Το τραγούδι «Die together», είναι μια συναισθηματική και ταυτόχρονα δυναμική μπαλάντα, που αφηγείται μια αληθινή ιστορία αγάπης, σαν ένα όνειρο σε μπλε φόντο, που «ζωντάνεψε» επί σκηνής μέσα από τα μάτια της Αμάντα Γεωργιάδη.

Την σκηνοθεσία της σκηνικής εμφάνισης της ελληνικής συμμετοχής υπογράφει ο Φωκάς Ευαγγελινός ο οποίος δημιούργησε ένα μαγικό σκηνικό για τις τρεις λέξεις – κλειδιά του τραγουδιού: Τη φθορά, την απώλεια και την ανάμνηση.

Η διεθνούς φήμης Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας, Σίλια Κριθαριώτη, επιμελήθηκε την ενδυματολογική εμφάνιση της Αμάντας. Ο Γιάννης Μουρίκης έκανε τον σχεδιασμό του σκηνικού, ενώ τον σχεδιασμό της εικόνας στον φωτισμό επιμελήθηκε ομάδα visual artists από την Ουκρανία, με επικεφαλής τον Nicholas Chobb.

Χειροκροτήματα όσο τραγουδούσε η Αμάντα Γεωργιάδη

Η φωνή της Αμάντα Γεωργιάδη καθήλωσε το κοινό που βρίσκεται στο Pala Olimpico στο Τορίνο της Ιταλίας και όπως παρατήρησε και ο Γιώργος Καπουτζίδης, ακουγόντουσαν χειροκροτήματα και κατά τη διάρκεια της ερμηνείας της.

Η συγκινητική εμφάνιση της Ουκρανίας

Το συγκρότημα Kalush Orchestra από την Ουκρανία ερμήνευσε επί σκηνής το τραγούδι Stefania.Πριν το πρώτο ρεφρέν είδαμε μπροστά στη σκηνή μαύρες μεγάλες σκιές των 6 μελών του συγκροτήματος που κινήθηκαν σε κίτρινο και κόκκινο φόντο που παρέπεμπε σε ανατολή ηλίου. Στο δεύτερο ρεφραίν οι σκιές είχαν χρώματα και παραδοσιακά μοτίβα της χώρας τους.Στα τελευταία δευτερόλεπτα του τραγουδιού είδαμε στο δάπεδο της σκηνής μπλε φωτισμούς και δύο μεγάλα χέρια που ήταν σαν να αγκαλιάζουν το συγκρότημα στη σκηνή της Eurovision.Το τραγούδι τελείωσε με κίτρινους και μπλε φωτισμούς, στα χρώματα δηλαδή της Ουκρανικής σημαίας, γεγονός που προκάλεσε συγκίνηση σε όλη την Ευρώπη καθώς αυτή την περίοδο η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο με την Ρωσία και ήδη έχουν χαθεί πολλοί άνθρωποι, ζώα και περιουσίες.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το συγκρότημα από την Ουκρανία καταχειροκροτήθηκε από το κοινό που είχε κατακλύσει στο στάδιο όπου διεξάγεται ο διαγωνισμός.

Προκλήσεις από την τραγουδίστρια της Αλβανίας

Η πρώτη χώρα που ανέβηκε στη σκηνή του Pala Olimpico ήταν η Αλβανία.

H Ronela Hajati τραγούδησε το «Sekret» και ξεσήκωσε το κοινό με το τραγούδι και τον χορό της.

Φορώντας ένα αποκαλυπτικό ρούχο και με τη συνοδεία τεσσάρων ημίγυμνων ανδρών και μιας γυναίκας έκανε δυναμική έναρξη, κρατώντας μάλιστα την ίδια τη χορογραφία παρά τις συστάσεις που της είχαν γίνει να την αλλάξει μετά την πρώτη πρόβα.

Ωστόσο, στο τέλος της εμφάνισής της και ενώ βρισκόταν πάνω στη σκηνή η Ronela σχημάτισε τον αλβανικό αετό, που θεωρείται εθνικιστικό σύμβολο για πολλούς και προκάλεσε αντιδράσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα