Ηχηρό μήνυμα Μενέντεζ σε Ερντογάν: «Απαράδεκτες οι συνεχείς απειλές κατά της Ελλάδας»

Νέο ηχηρό μήνυμα Μενέντεζ σε Ερντογάν, ο οποίος έκανε την δήλωση ως γερουσιαστής των Δημοκρατικών, αλλά υπό την ιδιότητα του προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ.

«Οι συνεχείς απειλές του Ερντογάν κατά της Ελλάδας είναι μια εντελώς απαράδεκτη συμπεριφορά για τον ηγέτη μιας χώρας του ΝΑΤΟ.

Αυτοί οι παράλογοι εκφοβισμοί πρέπει να σταματήσουν», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μπομπ Μενέντεζ στο μήνυμά του στο Twitter, από το λογαριασμό του ως πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ.

Erdogan’s continued threats against #Greece are entirely unacceptable behavior for the leader of a @NATO country. These absurd intimidations must stop. https://t.co/hCWhdMTcnH

— Senate Foreign Relations Committee (@SFRCdems) January 6, 2023

Ο Μπομπ Μενέντεζ έκανε τη δήλωση για τον Ερντογάν όχι απλώς ως γερουσιαστής των Δημοκρατικών, αλλά υπό την ιδιότητα του προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ.

Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι με πρόσχημα φωτογραφίες του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Κωνσταντίνου Φλώρου στην ακριτική Ψέριμο, την οποία επισκέφθηκε στις 28 Δεκεμβρίου, προέβη σε νέες προκλητικές.

«Η Τουρκία δεν επιτρέπει τέτοιες φωτογραφίες και θα κάνει ό,τι χρειάζεται», είπε σε υστερικό τόνο ο Φουάτ Οκτάι σε συνέντευξή του σε τουρκικό κανάλι στο YouTube, προφασιζόμενος την εγγύτητα του ελληνικού νησιού με τα τουρκικά παράλια.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε επίσης ότι η Άγκυρα δεν θα αφήσει οποιαδήποτε «παρενόχληση» ή «πρόκληση» από την Αθήνα χωρίς απάντηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα