Γιάννης Μαρακάκης: «Ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν θα μπει στη φυλακή»

Για την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη μίλησε σήμερα στο Πρωινό του Ant1 ο Γιάννης Μαρακάκης.

Σχολιάζοντας την πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου σε βάρος του κατηγορούμενου ηθοποιού είπε χαρακτηριστικά:

«Το Εφετείο εξετάζει την υπόθεση από την αρχή. Είναι ένα νέο δικαστήριο, το οποίο έχει τη δυνατότητα ακόμη και να απαλλάξει τον κατηγορούμενο. Ο λόγος για τον οποίο κρατήθηκε προσωρινά ο κύριος Φιλιππίδης ήταν η κατηγορία περί βιασμού και είχα πει ότι πρέπει να κρατήσουμε σοβαρές αποστάσεις από αυτή την απόφαση».

«Είναι

πολύ πιθανό να γίνουν δεκτά τα ελαφρυντικά στο Εφετείο. Αυτό μεταφράζεται σε μία πολύ μεγάλη μετατροπή της ποινής. Ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν θα μπει φυλακή» συνέχισε ο γνωστός νομικός.

«Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι η φυλακή, δηλαδή ο εγκλεισμός, είναι το ύστατο καταναγκαστικό μέτρο. Τους ανθρώπους δεν τους βάζουμε στη φυλακή, για να τους εξοντώσουμε. Τους βάζουμε για να τους σωφρονίσουμε, να διορθωθούν και να επιστρέψουν στην Κοινωνία» υπογράμμισε ακόμη ο Γιάννης Μαρακάκης.

Τέλος, μιλώντας για τον όρο της ισόβιας κάθειρξης, ο Γιάννης Μαρακάκης είπε: «Σκοπός του νομοθέτη δεν είναι να βάλει ανθρώπους στη φυλακή και να πεθάνουν εκεί. Δε νομίζω ότι αποτελεί θέμα συζήτησης το ενδεχόμενο φυλάκισης του κυρίου Φιλιππίδη. Είναι αντίθετο στους ποινικούς μας θεσμούς».



Keywords
Τυχαία Θέματα