Γαλλία, με φινέτσα Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας!

Κανείς δεν έχει την μαγική σφαίρα για να δει ποιο θα είναι το μέλλον της Γαλλίας τον επόμενο μήνα στα γήπεδα του Κατάρ.

Αν θα μπορέσει δηλαδή να στεφθεί… back to back Παγκόσμια πρωταθλήτρια καθώς είναι η κάτοχος από την διοργάνωση του 2018 στη Ρωσία.

Το μόνο βέβαιο είναι πως ήδη έχει κατακτήσει το… Μουντιάλ της ατυχίας και χωρίς αντίπαλο. Μπενζεμά, Πογκμπά, Κιμπεμπέ, Ενκουκού, Καντέ, μια πεντάδα αστέρων, ένας βασικός κορμός βλέπει το τουρνουά από

την τηλεόραση λόγω τραυματισμού.

Αλλά σαν μην έφταναν όλα αυτά μερικά λεπτά μετά τη σέντρα του αγώνα με την Αυστραλία τραυματίστηκε και ο Λούκας Ερνάντεζ και κανείς δεν ξέρει το χρονικό διάστημα που θα μείνει εκτός κι αν ο Ντιντιέ Ντεσάμπ στερηθεί ένα ακόμη βασικό ατού. Οι «τρικολόρ» όμως δείχνουν πως… δεν μασάνε από γκίνια και ατυχία.

Εχουν μέταλλο για να φτάσουν κι αυτή την φορά μακριά ακόμη κι αν λείπουν βασικά γρανάζια της μηχανής. Τι κι αν βρέθηκαν πίσω στο σκορ από τα «καγκουρού» και πολλοί σκέφτηκαν δεύτερη έκπληξη μεγατόνων μέσα στη μέρα μετά το κάζο της Αργεντινής του Μέσι.

Με έναν σούπερ Ραμπιό που και γκολ έβαλε και ασίστ έδωσε, με το τανκ Ζιρού να βρίσκει δύο φορές δίχτυα και τον Μπαμπέ να σκοράρει κι αυτός οι Γάλλοι μετέτρεψαν την πρεμιέρα σε απόλυτο πάρτι. 4-1 και να περάσει ο επόμενος, δείχνοντας με… καλημέρα της διοργάνωσης πως πήγαν στο Κατάρ για να κρατήσουν το στέμμα στα χέρια τους για άλλα 4 χρόνια.

Φυσικά και είναι νωρίς να πούμε αν θα τα καταφέρουν, αλλά από την άλλη «η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται». Η Γαλλία έχει μια καλοκουρδισμένη μηχανή, έχει παίκτες προσωπικότητες σε όλες τις γραμμές, έχει λύσεις από τον πάγκο, έχει αστέρια και φυσικά έχει ένα σπουδαίο προπονητή που έχει δύο Παγκόσμιες κούπες στην κατοχή του.

Μια ως παίκτης το 1998 με την παρέα του Ζιντάν σε γαλλικό έδαφος και μια το 2018 ως προπονητής στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Γίνεται κατανοητό πως όλο το πακέτο ανήκει στους τρικολόρ για να πετύχουν τους στόχους τους.
Από κει και πέρα στο… ταμείο της ημέρας, η Αργεντινή αφού έπεσε θύμα κάζου από την Σαουδική Αραβία, μερικές ώρες αργότερα πήρε μια ανάσα από το 0-0 του Μεξικό με την Πολωνία.

Εκεί όπου ο τεράστιος Οτσόα απέκρουσε το πέναλτι του Λεβαντόφσκι που ξεκίνησε με το… αριστερό ακόμη ένα μεγάλο τουρνουά, στερώντας από την εθνική του ομάδα την ευκαιρία να πάρει από την πρώτη αγωνιστική προβάδισμα πρόκρισης. Όσο αφορά το Τυνησία – Δανία πρέπει να περάσει στη λήθη της ιστορίας περίπου μισή ώρα μετά την λήξη του!

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γαλλία, Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας,gallia, pagkosmias protathlitrias