Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Νέο μήνυμα του 112 στους κατοίκους της πόλης να μείνουν στα σπίτια τους – Φωτογραφίες από την απομάκρυνση κατοίκων

Νέο μήνυμα, προς τους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης αυτή τη φορά, εστάλη πριν από λίγα λεπτά από το 112, καλώντας τους να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους και με κλειστά παράθυρα, λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας από τους καπνούς της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή.

Ταυτόχρονα παραπέμπει τους πολίτες σε ιστότοπο στο διαδίκτυο για οδηγίες αυτοπροστασίας.

Το προειδοποιητικό μήνυμα αναφέρει:

«Αλεξανδρούπολη, εξελίσσεται δασική πυρκαγιά. Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους. Κλείστε πόρτες και παράθυρα. Οδηγίες

αυτοπροστασίας tinyurl.com/mtn9nu63».

Δίνουμε μάχη με το χρόνο να προλάβουμε να μη νυχτώσει, αλλάζει διαρκώς φορά ο άνεμος τόνισε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης.

«Εκκενώσαμε μικρές και μεγάλες κοινότητες, είναι αρκετός ο κόσμος. Είναι πάρα πολλά τα μέτωπα. Διαρκώς έρχονται ενισχύσεις. Η ατμόσφαιρα και στην πόλη λόγω των καπνών είναι πολύ δύσκολη», σημείωσε.

Εκκενώσαμε και το παιδικό χωριό SOS με 19 παιδιά και έξι ενηλίκους ανέφερε σε προηγούμενη σύνδεση.

Σε 135 αυξήθηκαν οι πυροσβέστες που επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Αλεξανδρούπολη, με τους 28 εξ αυτών να έχουν φτάσει στο σημείο αεροπορικώς από την Αττική, σύμφωνα με το Πυροσβεστικό Σώμα.

Επιπλέον, στο σημείο επιχειρούν 31 υδροφόρα οχήματα της πυροσβεστικής και εννέα πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν επτά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.



Ενισχύονται συνεχώς οι δυνάμεις, εκκενώθηκαν οχτώ οικισμοί – Σε επιφυλακή και το αεροδρόμιο

Ενισχύονται συνεχώς οι δυνάμεις στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα σε δασική έκταση στην περιοχή Μελία Αλεξανδρούπολης και λόγω των ισχυρών ανέμων έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Η πυρκαγιά πέρασε το μεσημέρι την Εγνατία Οδό, όπου είχε διακοπεί από νωρίς η κυκλοφορία και κατευθύνεται νοτιοδυτικά, καθώς, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι 6-7 μποφόρ.

Με διαδοχικά μηνύματα από το 112 έχουν εκκενωθεί μέχρι στιγμής οχτώ (8) οικισμοί, ενώ εστάλησαν ενισχύσεις και από την Αθήνα και ταυτόχρονα αυξάνονται τα εναέρια μέσα, σε μια προσπάθεια να ανακοπεί η πορεία της πυρκαγιάς, που καίει δάσος με πορεία προς αγροτικές εκτάσεις.

Ο τελευταίος οικισμός που ενημερώθηκε με μήνυμα του 112 να εκκενωθεί είναι η Άνθεια.



Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη στο μέτωπο που εκτείνεται μεταξύ των οικισμών Πεύκα και Αετοχώρι, όπου έχουν συγκεντρωθεί χωματουργικά μηχανήματα του στρατού και της Περιφέρειας για να φτιάξουν αντιπυρικές ζώνες.

 ΕΛ.ΑΣ.: Είμαστε δίπλα στον πολίτη

Με την συνδρομή της Αστυνομίας, που είναι σε επιφυλακή και σε συνεχή επικοινωνία με την Πυροσβεστική, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς στην Αλεξανδρούπολη, πραγματοποιήθηκε η απομάκρυνση των κατοίκων οκτώ οικισμών, οι οποίοι εκκενώθηκαν μετά από μηνύματα του 112.

Φωτογραφίες από την απομάκρυνση κατοίκων του χωριού Αρίστηνο Αλεξανδρούπολης, με την συνδρομή αστυνομικών, ανάρτησαν στα social media το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου.

«Η ΕΛ.ΑΣ. δίπλα στον πολίτη που χρειάζεται βοήθεια. Μεριμνά άμεσα για την προστασία σε αντίξοες συνθήκες», αναφέρει στην ανάρτηση της η ΕΛ.ΑΣ.

Η ΕΛ.ΑΣ. δίπλα σε κάθε πολίτη που χρειάζεται βοήθεια.
Μεριμνά άμεσα για την ασφάλεια και την προστασία σε αντίξοες συνθήκες .
Οικισμός Αρίστηνου, Αλεξανδρούπολη pic.twitter.com/GmfMhux76R

— Ελληνική Αστυνομία (@hellenicpolice) August 19, 2023

Keywords
Τυχαία Θέματα