Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Δύσκολη νύχτα με αναζωπυρώσεις και διάσπαρτα μέτωπα – Ξεκίνησαν τα εναέρια μέσα

Δύσκολη ήταν η νύχτα στην Αλεξανδρούπολη, καθώς η φωτιά που ξέσπασε χθες τα ξημερώματα μαίνεται, έχοντας κάψει σπίτια και αυτοκίνητα στα χωριά Αετοχώρι και Πεύκα.

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι αυτή τη στιγμή δεν κινδυνεύει η κοινότητα του Λουτρού, καθώς το μέτωπο που κινούνταν προς το χωριό, κατευθύνεται ανατολικά προς την εθνική οδό.

Πρόσθεσε ότι υπάρχουν τουλάχιστον τρία μέτωπα φωτιάς.

Με το πρώτο φως

της ημέρας ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού από εναέρια μέσα, ενώ ενισχυμένες είναι και οι επίγειες δυνάμεις από την Αττική και άλλες περιφέρειες.

Τρεις ηλικιωμένοι επίσης μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Στο μεταξύ, λόγω αδιαθεσίας διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, Σπύρος Κούτρας.

Mε τη βοήθεια της Αστυνομίας, εκκενώθηκαν συνολικά οκτώ οικισμοί (Άνθεια, Λουτρός, Αγναντία, Αριστηνό, Δωρικό, Νίψα, Αετοχώρι και Πεύκα).

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί και επιχειρούν συνολικά 158 πυροσβέστες, εκ των οποίων οι 28 έφτασαν αεροπορικώς από την Αθήνα, με εννέα πεζοπόρα τμήματα και 43 υδροφόρα οχήματα. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έχουν σπεύσει επίσης εθελοντές, υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης, ενώ έντονη είναι η παρουσία της Αστυνομίας. Παράλληλα, υπάρχουν πληροφορίες ότι στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχει κι ο στρατός, ενώ ξεκίνησαν και οι ρίψεις νερού από εναέρια μέσα.

Το πύρινο μέτωπο εκτείνεται σε πολλά χιλιόμετρα με το κύριο να βρίσκεται πολύ κοντά στα χωριά Αγνάντια και Άνθεια, με κατεύθυνση βόρεια του αεροδρομίου της πόλης.

Η ΕΛ.ΑΣ. δίπλα σε κάθε πολίτη που χρειάζεται βοήθεια.
Μεριμνά άμεσα για την ασφάλεια και την προστασία σε αντίξοες συνθήκες .
Οικισμός Αρίστηνου, Αλεξανδρούπολη pic.twitter.com/GmfMhux76R

— Ελληνική Αστυνομία (@hellenicpolice) August 19, 2023

Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα σε δασική έκταση στην περιοχή Μελία Αλεξανδρούπολης, κοντά στην Πυλαία Φερών Έβρου και επειδή είχε κατεύθυνση νότια προς την Εγνατία οδό, τέθηκαν σε ισχύ προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φωτιά, Αλεξανδρούπολη, Δύσκολη, – Ξεκίνησαν,fotia, alexandroupoli, dyskoli, – xekinisan