Ερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με πρωτοβουλία της Τ. Αντωνίου για την πυρκαγιά της 4ης Ιουνίου σε Γλυφάδα και Βούλα

Το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής, με πρωτοβουλία της Βουλευτή του Νότιου Τομέα (Β3) της Αθήνας και αρμόδιας για θέματα Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Τόνιας Αντωνίου, κατέθεσε Ερώτηση σε 4 Υπουργούς, με την οποία θέτει μια σειρά από κρίσιμα ερωτήματα για την πυρκαγιά που ξέσπασε στην Άνω Γλυφάδα και επεκτάθηκε

στη Βούλα στις 4 Ιουνίου, δύο ακριβώς μήνες μετά από τις πανηγυρικές κυβερνητικές εξαγγελίες για τον Υμηττό, στις 4 Απριλίου 2022.

Όπως αναφέρει η Τόνια Αντωνίου, «η πυρκαγιά αυτή εκδηλώθηκε παρά την ειδυλλιακή εικόνα ετοιμότητας και συντονισμού που προσπάθησε να φιλοτεχνήσει η Κυβέρνηση εν όψει της αντιπυρικής περιόδου».

«Στη συνέχεια ακολούθησε ένα κουραστικό γαϊτανάκι αλληλοκατηγοριών ανάμεσα στις διάφορες εκφάνσεις του δήθεν επιτελικού κράτους της Νέας Δημοκρατίας», αναφέρει η βουλευτής του Νότιου Τομέα της Αθήνας.

«Αλγεινή εντύπωση, τέλος, προκάλεσε και η εκ των υστέρων αυτοψία του Υφ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργου Αμυρά στον καθαρισμό κάποιων σημείων του Υμηττού, δεδομένου ότι δεν εμφανίζεται πουθενά στο Κεντρικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων, η ανάθεση από το ΤΑΙΠΕΔ του εξαγγελθέντος έργου καθαρισμού του Υμηττού, ύψους 5,98 εκ. ευρώ, όπως έγινε για άλλες περιοχές», επισημαίνει η ίδια.

«Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, έκρουσε από νωρίς τον κώδωνα του κινδύνου με την Ερώτηση που κατέθεσε τον Φεβρουάριο, αναδεικνύοντας τις προτάσεις του ΣΠΑΥ για τον Υμηττό, μετά από την κακοκαιρία «Ελπίδα» που προκάλεσε την πτώση χιλιάδων δέντρων στο βουνό, τα οποία και έχουν δημιουργήσει ένα επικίνδυνο υπόστρωμα για ταχεία εξάπλωση των πυρκαγιών», αναφέρει η κα Αντωνίου και συνεχίζει:

«Η Ερώτηση έχει μείνει αναπάντητη από την, κατά τα λοιπά, λαλίστατη Κυβέρνηση. Γι’ αυτό, με τη νέα Ερώτηση οι βουλευτές του Κινήματος επαναφέρουν όλα τα κρίσιμα ζητήματα, ζητώντας παράλληλα την άμεση έκδοση του επίσημου πορίσματος για τα αίτια της πρόκλησης και εξάπλωσης της πυρκαγιάς, ώστε να σταματήσει το επικοινωνιακό πιγκ-πογκ της απόδοσης ευθυνών.

Οι βουλευτές έχουν ως στόχο να λειτουργήσει η Ερώτηση και ως καταλύτης για να αναληφθούν από την κυβέρνηση όλες εκείνες οι επιτακτικές ενέργειες που θα οδηγήσουν στον καθαρισμό του Υμηττού και θα συμβάλουν στη σοβαρή πρόληψη των πυρκαγιών, μεταξύ των οποίων και η λειτουργία του Δασαρχείου Υμηττού που έχει συσταθεί από το 2010».

Αναλυτικά η ερώτηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Keywords
Τυχαία Θέματα