«Εκρηκτική» η ατμόσφαιρα στον ΣΥΡΙΖΑ: Η εισήγηση Κασσελάκη και η διαφωνία της Γεροβασίλη – «Οι εκλογές θα γίνουν όπως προβλέπει το καταστατικό»

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μετά και τα όσα διαδραματίστηκαν σήμερα (24/02), την τρίτη ημέρα του 4ου Συνεδρίου του κόμματος.

«Εκλογή αρχηγού όπως ακριβώς προβλέπει το καταστατικό του κόμματος», ανέφερε η Όλγα Γεροβασίλη σε συζήτηση που είχε με τους δημοσιογράφους και αφού η ίδια ανακοίνωσε στην ομιλία της πως θα διεκδικήσει την προεδρεία.

Η κ. Γεροβασίλη άφησε μία αιχμή κατά του προέδρου λέγοντας ότι «στην δική του σύντομη απάντηση στην ομιλία

της, έκανε μία παράλειψη δεν είπε ότι η εκλογή θα γίνει όπως προβλέπει το καταστατικό, όπως έγινε και στην εκλογή του Αλέξη Τσίπρα και στην συνέχεια του ιδίου του κ. Κασσελάκη».

Ακολούθως εξήγησε ότι «το καταστατικό προβλέπει ότι η εκλογή αρχηγού γίνεται έναν μήνα μετά την προκήρυξη και ότι θα γίνει με κάλπη».

Σημειώνεται ότι ο κ. Κασσελάκης έχει πει για εκλογή στις 10 Μαρτίου και ότι θα γίνει με υβριδικό σύστημα, δηλαδή και με κάλπη και ψηφιακά. Η κ. Γεροβασίλη είπε ακόμη ότι το Συνέδριο θα αποφασίσει αύριο για το αν τελικά θα γίνει η εκλογή αρχηγού.

Λίγους μήνες πριν τις ευρωεκλογές το κόμμα μας βυθίζεται στην εσωστρέφεια. Οφείλουμε να δώσουμε διέξοδο.
Δεν μπορούμε να αφήσουμε τα πράγματα όπως είναι. Όλες & όλοι έχουμε ευθύνη. Μου αναλογεί μερίδιο της ευθύνης, για το πριν και για το τώρα. #Συνεδριο https://t.co/wtZ4y0TgzX pic.twitter.com/MRPkS2iOtw

— Όλγα Γεροβασίλη (@olgagerovasili) February 24, 2024

Πρόσθεσε όμως ότι «το Συνέδριο δεν είναι καταστατικό και δεν μπορεί να αλλάξει την διαδικασία εκλογής- δηλαδή το διάστημα του ενός μήνα και ότι γίνεται με κάλπη”.

Όσο για την δέσμευση που ζήτησε ο Στέφανος Κασσελάκης την επομένη της εκλογής να παραμείνει στο κόμμα ανεξαρτήτως αποτελέσματος σχολίασε «δεν θεωρώ αναγκαίο να απαντήσω στα αυτονόητα.

Το εγγυάται η πορεία μου στην παράταξη».

«Δεσμεύομαι ότι εγώ θα παραμείνω στο κόμμα ανεξαρτήτως αποτελέσματος»

Από πλευράς του ο Κασσελάκης, αμέσως μόλις ολοκληρώθηκε η ομιλίας της Όλγας Γεροβασίλη, ζήτησε να πάρει τον λόγο και ουσιαστικά εισηγήθηκε να πραγματοποιηθούν εκλογές υβριδικά στις 10 Μαρτίου.

«Καλωσορίζω την αντιπρόεδρο της βουλής, το ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ σε έναν όμορφο αγώνα» τόνισε αρχικά ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Δεσμεύομαι ότι εγώ θα παραμείνω στο κόμμα ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Δεσμεύομαι ότι θα δουλέψω, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, ανεξαρτήτως βουλευτικής καρέκλας.

Δεσμεύομαι ότι την επόμενη μέρα, εφόσον κερδίσω, να προσκαλέσω την αντιπρόεδρο της βουλής και την ομάδα της, να φέρουμε τις καταστατικές αλλαγές εις πέρας.

Να ξέρουν όλοι πως στο τέλος της ημέρας η αλήθεια θα κερδίσει. Και για να μπορέσει αυτή η αριστερή αλήθεια να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πρέπει να πάμε όσο πιο γρήγορα σε εκλογές.

Στις 10 Μαρτίου, υβριδικά. Και αυτή είναι η εισήγησή μου προς το συνέδριο».

Καλωσορίζω την αντιπρόεδρο της Βουλής στον όμορφο αγώνα που θα βοηθήσει το κόμμα να αγαπήσει έμπρακτα τα μέλη του.

Δεσμεύομαι ότι θα παραμείνω στο κόμμα ανεξαρτήτως αποτελέσματος και θα δουλέψω για το κόμμα.

Δεσμεύομαι ότι εφόσον κερδίσω,την επομένη των εκλογών θα προσκαλέσω… pic.twitter.com/yHX5GfJIS7

— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) February 24, 2024

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εκρηκτική, ΣΥΡΙΖΑ, Γεροβασίλη, Εκλογή, Κασσελάκη,ekriktiki, syriza, gerovasili, eklogi, kasselaki