Εκλογές 2023: Στα «μαχαίρια» Μητσοτάκης – Τσίπρας για τη Ροδόπη – «Πόλεμος» ανακοινώσεων και σκληροί χαρακτηρισμοί

Στα ύψη εξακολουθεί να βρίσκεται η πολιτική κόντρα για τη Ροδόπη, με τη Νέα Δημοκρατία να στέλνει για περιοδεία μερικά από τα πρωτοκλασάτα της στελέχη στην περιοχή.

«Ο Αλέξης Τσίπρας είχε ενημερωθεί προεκλογικά για παρεμβάσεις του τουρκικού προξενείου στη Θράκη υπέρ δύο υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά

δεν αντέδρασε» υποστήριξε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης καταδίκασε τις δηλώσεις Τσίπρα για «ΚΥΠατζίδικες πρακτικές»επισημαίνοντας ότι «οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι δεν είναι τυχαίο ότι υπάρχει κλιμάκιο της ΕΥΠ στην Κομοτηνή». 

«Μίλησε, λέει, για ΚΥΠατζίδικες πρακτικές. Αλήθεια; Τότε γιατί έχει κλιμάκιο η ΕΥΠ στην Κομοτηνή και δεν έχει στην Κοζάνη.

Δεν πρόκειται να δεχθώ άλλο την εργαλειοποίηση της μειονότητας από την Τουρκία γιατί δεν έχει κανένα δικαίωμα να παρεμβαίνει κανένα δικαίωμα να παρεμβαίνει στα εσωτερικά μας ζητήματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Η Νέα Δημοκρατία ρίχνει στην αρένα πρωτοκλασάτα στελέχη της που έχουν βαθιά γνώση για το θέμα. Έτσι την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται, μάλιστα, να μεταβούν στη Ροδόπη ο γνωστός διεθνολόγος, Τάσος Χατζηβασιλείου και ο τέως υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Η απάντηση Τσίπρα σε Μητσοτάκη 

Σε σκληρούς τόνους απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό TRT.

«Μια αθλιότητα βλέπουμε αυτές τις μέρες από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας. Παίζει με ευαίσθητα εθνικά μας θέματα.

Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, είμαι 49 χρονών, 49 χρόνια πάντοτε οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας στη Ροδόπη επιλέγουν με τα δικά τους κριτήρια κάποιους μουσουλμάνους απ’ όλα τα κόμματα.

Όταν επέλεγαν από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία δεν υπήρχε πρόβλημα; Τώρα που επέλεξαν ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει πρόβλημα;

Και είναι ντροπή για 10-15.000 ψήφους να δημιουργούνται εντάσεις, που πλήττουν τη σταθερότητα και την κοινωνική ειρήνη σε μια τόσο ευαίσθητη περιοχή» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στην Ντόρα Μπακογιάννη λέγοντας ότι πήγε στη Ροδόπη και απείλησε τη μειονότητα.

«Αν δεν ψηφίσετε ΝΔ θα περάσετε δύσκολα, τους είπε. Αυτές είναι λογικές μαφίας. Λυπάμαι γι’ αυτή την έκφραση, αλλά δεν μπορώ να βρω κάποια άλλη έκφραση για να τοποθετηθώ» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.



Στα Δωδεκάνησα περιοδεύει σήμερα Μητσοτάκης

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί σήμερα Δευτέρα τη Λέρο, τους Λειψούς, τους Αρκιούς και την Πάτμο.

«Το στοίχημα των εκλογών είναι να εξηγήσουμε στους πολίτες ότι οι κάλπες είναι και πάλι άδειες. Ξεκινάμε από το μηδέν αλλά δεν είμαστε σε πολιτικό κενό. Οι πολίτες στις εκλογές της 21ης Μαΐου έστειλαν ορισμένα πολύ σαφή μηνύματα», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα» του Γιώργου Αυτιά στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Το αποτέλεσμα δεν με αιφνιδίασε αλλά το εύρος της νίκης και το ποσοστό της ΝΔ με υποχρεώνει να είμαι ακόμη πιο τολμηρός στις αλλαγές που πρέπει να κάνουμε, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να πείσουμε και πολίτες που δεν μας ψήφισαν στις εκλογές του Μαΐου και να αυξήσουμε κι άλλο το ποσοστό μας» τόνισε, ζητώντας «μία ασφαλή κοινοβουλευτική πλειοψηφία επειδή πιστεύω ότι μόνο έτσι μπορούν να υλοποιούνται οι μεγάλες αλλαγές».

Keywords
Τυχαία Θέματα