Εκλογές 2023: Σήμερα οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη για τους συνταξιούχους – Ποιο θα είναι το επίδομα προσωπικής διαφοράς

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα έκανε ο πρωθυπουργός, αυτή τη φορά από την Κοζάνη στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στη Δυτική Μακεδονία.

Ο κ.Μητσοτάκης τόνισε ότι το δίλημμα των εκλογών είναι «κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, πρωθυπουργός Τσίπρας

ή πρωθυπουργός Μητσοτάκης» και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη συνέπειας σταθερότητας και συνέχειας της πολιτικής της κυβέρνησης, ενώ αναφέρθηκε συνοπτικά στις βασικές πτυχές του κυβερνητικού έργου.

Αναφερόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ τον κατηγόρησε για ψεύδη τονίζοντας ότι «είπε ότι μην έχοντας τίποτα να προτείνει για το παρόν και το μέλλον επιστρέφει “στο μόνο που ξέρει να κάνει πραγματικά πολύ καλά: με ψέματα κατασκευάζουν συνέχεια μια μίζερη εικονική πραγματικότητα, τάζοντας ως συνήθως ακάλυπτες επιταγές, που καλύπτουν ουσιαστικά καινούριες επιβαρύνσεις και περικοπές. Ξέρετε, τα παραμύθια είναι δωρεάν αλλά η αλήθεια θέλει μέτρο και θέλει και μέτρημα». 

Ανακοινώσεις για τους συνταξιούχους

Από την Κοζάνη αναφέρθηκε και στις σημερινές ανακοινώσεις για τους συνταξιούχους, επισημαίνοντας ότι «χάρη στην τολμηρή αλλά και συνετή πορεία δημιουργήσαμε τον απαραίτητο δημοσιονομικό χώρο για να στηρίξουμε την οικονομία και την κοινωνία. Τώρα συνεχίζουμε να υψώνουμε αναχώματα στην επίθεση των διεθνών ανατιμήσεων. Αλλά και να διαμορφώνουμε νέα περιθώρια για να μπορούμε να ενισχύουμε το εισόδημα με στοχευμένες πρωτοβουλίες.

Μετά την αύξηση σχεδόν 8% που ήδη εισπράττουν παραπάνω από 1.500.000 συνταξιούχοι θα εξαγγείλω (αύριο Τρίτη) μια ακόμα παρέμβαση για να ανακουφίσουμε και όσους αδικούνται ακόμα από την προσωπική διαφορά Κατρούγκαλου.

Επίσης όσοι περιμένουν την επικουρική τους σύνταξη θα λάβουν ως προκαταβολή 100 ευρώ για κάθε μήνα καθυστέρησης και αυτό μέχρι να κλείσει αυτή η πληγή της αργοπορίας, όπως έγινε στις βασικές συντάξεις.

Την 1η Απριλίου, έρχεται η τρίτη διαδοχική αύξηση του κατώτατου μισθού, οδηγώντας αυτόματα σε αύξηση σε άλλες παροχές, όπως το επίδομα ανεργίας. Το μεγάλο στοίχημα της επόμενης τετραετίας θα είναι οι καλύτερες αμοιβές, οι υψηλότεροι μισθοί. Είναι ρεαλιστικό να προσδοκούμε σε σημαντική βελτίωση των μισθών από το 2024 τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Η πολιτεία θα αξιοποιεί κάθε περιθώριο για να στηρίζει τον προϋπολογισμό κάθε ελληνικού σπιτιού. Αυτό το κάνουμε εδώ και σχεδόν 18 μήνες».

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το επίδομα προσωπικής διαφοράς θα πιστωθεί αυτόματα στους λογαριασμούς των συνταξιούχων και θα χορηγηθεί με κριτήριο το ύψος της σύνταξης.

Το βασικό επίδομα εξετάζεται να είναι έως 300 ευρώ για συνταξιούχους που λαμβάνουν έως 1.300 ή 1.500 ευρώ σύνταξη και μικρότερο για όσους έχουν πάνω από 1.500 ευρώ.

Δεν αποκλείεται ωστόσο να μπει και κόφτης στις πολύ υψηλές συντάξεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα