Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Ιταλία από τις πλημμύρες με τουλάχιστον 8 νεκρούς

Εικόνες σοκ, που δεν συνάδουν με την εποχή, στην Ιταλία, όπου το πρόσφατο κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια, προκάλεσε φονικές πλημμύρες.

Κάπως έτσι, λοιπόν, αυξάνεται ο – προσωρινός – απολογισμός της κακοκαιρίας, καθώς οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι ο αριθμός των νεκρών ανήλθε σε 8, με κάποια ιταλικά μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο για 9, ενώ δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη πόσοι άνθρωποι αγνοούνται.

Είναι χαρακτηριστικό πως οικογένειες με παιδιά και ηλικιωμένοι αναγκάστηκαν να σκαρφαλώσουν στις

στέγες των σπιτιών τους, ενώ περίμεναν τους διασώστες να τους προσεγγίσουν με ελικόπτερα, την ίδια στιγμή που άλλοι κολύμπησαν στους πλημμυρισμένους δρόμους, περνώντας ανάμεσα από αυτοκίνητα που επέπλεαν, για να φτάσουν σε ασφαλή σημεία.

Η Πολιτική Προστασία της χώρας υπογραμμίζει ότι «η περιοχή που έχει πλημμυρίσει, με ανυπολόγιστες καταστροφές, είναι τεράστια και στην φάση αυτή κινδυνεύουν ακόμη και τα μέλη των σωστικών συνεργείων».

Σημειώνεται, πως παράλληλα με τις πλημμύρες, υπάρχουν πολλές κατολισθήσεις που αποτελούν τεράστιο κίνδυνο και για όσους οδηγούν σε μικρούς επαρχιακούς δρόμους.



Keywords
Τυχαία Θέματα
Εικόνες, Ιταλία,eikones, italia