Δραματικές ώρες στη Δυτική Αττική: Μάχη να μην επεκταθούν οι φλόγες προς Πάρνηθα – Εκκενώνονται Κανδήλι, Νέα Ζωή και Λεωφόρος Καταδρομών – Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει

Για τρίτη ημέρα συνεχίζεται η μάχη στα πύρινα μέτωπα της χώρας μας. Ειδικότερα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι πυρκαγιές στη δυτική Αττική και το Λουτράκι, ενώ μαίνεται η φωτιά και στη Ρόδο.

Μάχη για να μην εξαπλωθεί η φωτιά και σε άλλους οικισμούς στη Δυτική Αττική, δίνει η Πυροσβεστική, την ώρα που οι φλόγες συνεχίζουν για τρίτη μέρα το καταστροφικό έργο τους.

Ο πύρινος εφιάλτης στη Δυτική Αττική συνεχίζεται με τα μέτωπα της φωτιάς να έχουν λάβει λόγω και των ισχυρών ανέμων επικίνδυνες διαστάσεις.

Η

κατάσταση, σύμφωνα με την πυροσβεστική είναι δύσκολη, καθώς η φωτιά εκτείνεται σε μέτωπα πολλών χιλιομέτρων, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν να επιχειρούν και εναέρια μέσα.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τη Δευτέρα στα Δερβενοχώρια κινήθηκε την Τρίτη προς τη Μάνδρα, περνώντας από πολλούς οικισμούς, απανθρακώνοντας σπίτια και οχήματα. Η φωτιά έφτασε στη Νέα Πέραμο και απειλεί σπίτια.

Ενεργά μέτωπα υπάρχουν στη Βλυχάδα στα Μέγαρα, όπου η φωτιά έφτασε μέχρι τις αυλές σπιτιών πριν οριοθετηθεί. Μήνυμα του 112 για εκκένωση εστάλη στο Κανδήλι, κοντά στα Μέγαρα, όπου το μέτωπο της φωτιάς μεγαλώνει συνεχώς, καθώς οι άνεμοι δυναμώνουν.

Εντολή εκκένωσης προς τα Μέγαρα εστάλη και για Νέα Ζωή και Λεωφόρο Καταδρομών.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη για να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από τα σπίτια, ενώ η Τροχαία προχωρά στις απαραίτητες διακοπές κυκλοφορίας προς διευκόλυνση του έργου των πυροσβεστών και των εθελοντών.

Πυρκαγιά στην περιοχή της Μάνδρας, Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023.
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Προσπάθεια να μην επεκταθούν οι φλόγες προς Πάρνηθα

Βορειοδυτικά ωστόσο, η εικόνα είναι πιο δύσκολη και ιδιαίτερα στην Αγία Σωτήρα, Στεφάνη και την Οινόη, όπου είναι συνεχείς οι αναζωπυρώσεις. Ωστόσο, οι φλόγες δεν έχουν περάσει στους οικισμούς. Την ίδια ώρα, οι πυροσβέστες δίνουν μάχη ώστε να μην επεκταθούν οι φλόγες προς την Πάρνηθα.

Στις εστίες στην Αττική επιχειρούν 250 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 75 οχήματα ενώ έχουν σπεύσει 34 Ρουμάνοι πυροσβέστες με 6 οχήμτα. Από αέρος συνεχείς ρίψεις νερού κάνουν 9 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα εκ των οποίων τα δύο συντονιστικά.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί σε Αττική και Βοιωτία

Το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση όπου υπογραμμίζει ότι στο πλαίσιο ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, εφαρμόζονται κατά περίπτωση έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με απαγορεύσεις, διακοπές και εκτροπές κυκλοφορίας, ώστε να διασφαλίζεται η σωματική ακεραιότητα των πολιτών καθώς και η ακώλυτη κυκλοφορία των πυροσβεστικών και άλλων οχημάτων έκτακτης ανάγκης.

Στο πλαίσιο αυτό στην περιοχή της Αττικής ισχύει η διακοπή κυκλοφορίας στους εξής δρόμους:

– οδό Φυλής, από την Ι.Μ. Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλειστών,

– επαρχιακή οδό Οινόης – Μαγούλας, από το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ,

– επαρχιακή οδό Ελευσίνας – Θηβών, από τον κόμβο Μάνδρας προς Θήβα μέχρι τα όρια με Θήβα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας,

– οδό Αγ. Αικατερίνης από Μάνδρα έως Λ. Καταδρομών,

– Λ. Καταδρομών και Γερμανικού.

Πυρκαγιά στην περιοχή του Κανδηλίου στην Νέα Πέραμο, Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023.
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Παράλληλα, για την περιοχή της Βοιωτίας εξακολουθεί να ισχύει η διακοπή και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας:

– στη Λεωφόρο Οινόης Σχηματαρίου – Ελευσίνας, από τη 14η χ/θ (Στεφάνι Βοιωτίας) έως την 7η χ/θ (περιοχή ΤΙΤΑΝ),

– στην Παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας – Θηβών, από 33η χ/θ (θέση ‘Αγιος Χριστόφορος) έως την 30η χ/θ (όρια με Νομό Αττικής),

– καθώς και στην Επαρχιακή Οδό Πάνακτου – Οινόης Αττικής, από την 1η έως την 10η χ/θ.

Επιπλέον, στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου, από το ύψος του Κόμβου Αγίων Θεοδώρων μέχρι τον Κόμβο Επιδαύρου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από την αριστερή και τη μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας, πλην όμως παραμένει κλειστή η δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας.

Η Αστυνομία απευθύνει έκκληση τους πολίτες να μην μετακινούνται προς αυτά τα σημεία ενώ λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς που υπάρχει και σήμερα να αποφεύγουν κάθε μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε περιοχές NATURA, εθνικούς δρυμούς, δάση και άλση.

Keywords
Τυχαία Θέματα