Χατζηδάκης: Τα χρήματα δεν τα φέρνει ο Σταϊκούρας από το σπίτι

Ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης μίλησε σήμερα στον ΣΚΑΪ για τις αυξήσεις στις συντάξεις από 1η Ιανουαρίου 2023 και για την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.

«Έχουν δημοσιονομικό κόστος. Η κυβέρνηση θα ήταν ευτυχής να δώσει ό,τι περισσότερο θα μπορούσε να δώσει, αλλά υπάρχουν και συγκεκριμένα όρια γιατί τα χρήματα δεν τα φέρνει ο κ. Σταϊκούρας

από το σπίτι.

Είναι λεφτά των φορολογουμένων και πρέπει να τα διαχειριστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο γιατί κάθε μήνα οι επιδοτήσεις για την ενέργεια κοστίζουν 200-300 εκατ. ευρώ. Όλα αυτά δεν βρίσκονται από το πουθενά.

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να εμφανίζεται ως ο Άϊ- Βασίλης που μοιράζει δώρα σε όλους» υπογράμμισε αρχικά o υπουργός Εργασίας.



Τον Ιανουάριο θα εκκινήσει η διαδικασία για τον προσδιορισμό της αύξησης του κατώτατου μισθού, πρόσθεσε μιλώντας στην εκπομπή «Newsroom», ο Κωστής Χατζηδάκης.

Όπως, σημείωσε στην συνέχεια τον Ιανουάριο θα εκκινήσει η διαδικασία για τον προσδιορισμό της αύξησης του κατώτατου μισθού, ενώ εξήγησε ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει το ποσό της αύξησης.

Όμως, υποστήριξε ότι από τη μια πλευρά η κυβέρνηση θα δει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και της οικονομίας και από την άλλη τις ανάγκες των εργαζομένων.

Τέλος, ο Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε ότι στις αρχές του Ιανουαρίου θα υπάρξει διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους, την Τράπεζα της Ελλάδος, το ΚΕΠΕ κι έπειτα ο ίδιος λαμβάνοντας υπόψιν την οικονομική κατάσταση θα ανακοινώσει το ποσό της αύξησης. Όλη αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει 3-4 μήνες.



Keywords
Τυχαία Θέματα