Άντονι Μπλίνκεν: «Υπάρχει δρόμος για ειρήνη στην Μέση Ανατολή»

Υπάρχει ένας σαφής και «ελκυστικός» δρόμος προς την ειρήνη στη Μέση Ανατολή, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στην περιοχή.

Ο δρόμος περιλαμβάνει εξασφαλισμένη ασφάλεια για το Ισραήλ, απομόνωση και περιθωριοποίηση του Ιράν και την ίδρυση ενός παλαιστινιακού κράτους, είπε, προσθέτοντας ότι αυτά τα θέματα συνδέονται μεταξύ τους.

«Θα εναπόκειται στις κυβερνήσεις της περιοχής να δεσμευτούν σε ένα τέτοιο μονοπάτι» συμπλήρωσε ο Μπλίνκεν.

«Όλα

αυτά, πιστεύω ότι οι χώρες είναι έτοιμες να τα κάνουν» σημείωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Κάϊρο πριν από την πτήση του για τις ΗΠΑ, σύμφωνα με το cnn.

Ο κορυφαίος Αμερικανός διπλωμάτης επέμεινε ότι η επίσκεψή του στην περιοχή είχε ως αποτέλεσμα συγκεκριμένα βήματα προς τον τερματισμό της σύγκρουσης στη Γάζα.

«Πρώτον, μια συμφωνία του Ισραήλ να στείλει στα Ηνωμένα Έθνη μια ομάδα αξιολόγησης στο βόρειο τμήμα της Γάζας για να εξετάσει τις συνθήκες που θα ήταν απαραίτητες για να ξεκινήσουν οι άνθρωποι να επιστρέψουν στο βορρά», ανέφερε.

«Δεύτερον, έχουμε δέσμευση από την Παλαιστινιακή Αρχή να προβούμε σε ουσιαστική μεταρρύθμιση».

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε την Πέμπτη ότι ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς δεν εξελίσσεται σε μια ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση, αλλά παραδέχτηκε ότι υπάρχουν «επικίνδυνα σημεία».

Keywords
Τυχαία Θέματα