Αιμίλιος Χειλάκης για ομόφυλα ζευγάρια: «Όταν άνθρωποι αγαπιούνται, μπορούν να δημιουργήσουν υγιείς οικογένειες – Η αγάπη είναι η μόνη υγεία σε μία οικογένεια»

Η συζήτηση αναφορικά με το ζήτημα της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια καλά κρατεί στη δημόσια σφαίρα και ο ένας μετά τον άλλον, ηθοποιοί, καλλιτέχνες και δημόσια πρόσωπα τοποθετούνται σχετικά. Ανάμεσά τους και ο Αιμίλιος Χειλάκης.

Ο γνωστός ηθοποιός βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας (08/01) στο “Πάμε Δανάη” του MEGA και η συζήτηση περιστράφηκε εκτός των άλλων και γύρω από όσα συζητούνται τις τελευταίες εβδομάδες σχετικά με το νομοσχέδιο, με εκείνον να δίνει μια αφοπλιστική απάντηση.

Αρχικά ο Αιμίλιος Χειλάκης

με αφορμή το παραπάνω ζήτημα αναφέρθηκε στη δική του εμπειρία και της συντρόφου του Αθηνάς Μαξίμου όταν εκείνοι μπήκαν στη διαδικασία να προχωρήσουν στην υιοθεσία ενός παιδιού, κάτι που όπως σχολίασε επρόκειτο για μια μεγάλη ταλαιπωρία με αποτρεπτικό χαρακτήρα, ενώ για τα ομόφυλα ζευγάρια είπε:

“Σε ό,τι αφορά τους ανθρώπους που αγαπούν ανθρώπους του ίδιο φύλου, είναι κάτι που θα πρέπει να λυθεί σε πολύ βαθύτερα θέματα […] Δεν μπορεί να μη λυθεί το πρόβλημα των ανθρώπων που είναι χρόνια μαζί, οι οποίοι ζουν μαζί και μοιράζονται τη ζωή τους”, είπε ο ηθοποιός θίγοντας ένα φλέγον ζήτημα.

“Η υιοθεσία πρέπει να επιβάλλεται”

Στη συνέχεια ο Αιμίλιος Χειλάκης μίλησε για την τεκνοθεσία και θέλοντας να βγει από τα όρια των ομόφυλων ζευγαριών, τόνισε πως η υιοθεσία πρέπει να επιβάλλεται.

“Ακόμα και σε οικογένειες που έχουν παιδιά ώστε κανένα παιδί να μη μένει μόνο του. Είναι δυνατόν να μιλάμε ότι υγιείς άνθρωποι θα μπορέσουν να έχουν παιδιά που θα τα μεγαλώσουν και δεν τους αφήνουμε, γιατί πρέπει να πάνε σε υγιείς ετερόφυλες οικογένειες; Τι ορίζει δηλαδή την υγεία στην οικογένεια όταν δεν υπάρχει αγάπη; Η αγάπη είναι η μόνη υγεία σε μία οικογένεια, το νοιάξιμο ο ένας στον άλλον. Όταν υπάρχει πρέπει αυτό να επιβραβευτεί”, είπε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.

“Όταν άνθρωποι αγαπιούνται, μπορούν να δημιουργήσουν υγιείς οικογένειες”, κατέληξε, ενώ επανέλαβε την ανάγκη να αναγνωριστεί ο όρος γυναικοκτονία.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αιμίλιος Χειλάκης, Όταν,aimilios cheilakis, otan