Αφροδίτη Κτενά: Να συμπορευτεί περισσότερος κόσμος με το ΚΚΕ σε τροχιά σύγκρουσης

«Η αγωνία μας είναι πώς θα απεγκλωβιστεί περισσότερος κόσμος από τη λογική του συμβιβασμού, πώς θα συμπορευτεί με το ΚΚΕ σε τροχιά σύγκρουσης», τόνισε σε δηλώσεις της σήμερα (27/11) το πρωί στο Κανάλι της Βουλής η βουλευτής του Κόμματος, Αφροδίτη Κτενά.

Ειδικότερα, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά στην τοποθέτησή της, το ΚΚΕ ενδιαφέρεται για το πώς θα είναι

πιο αποτελεσματικό στην άσκηση λαϊκής αντιπολίτευσης μέσα και έξω από την Βουλή και κάλεσε τον λαό να απορρίψει τα κόμματα που δηλώνουν πίστη στις αντιλαϊκές πολιτικές.

Με αφορμή αυτό και τις αποχωρήσεις στελεχών από τον ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι υπάρχει εμπειρία από τα χρόνια της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ και ξεκαθάρισε ότι δεν έχει τίποτα να περιμένει ο κόσμος από στελέχη που στήριξαν τις πολιτικές των πλεονασμάτων, της δημοσιονομικής πειθαρχίας και των προαπαιτούμενων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Αντίθετα, το ΚΚΕ δίνει το χέρι σε όποιον θέλει να σηκωθεί, δίνει τη μάχη καθημερινά, για παράδειγμα δεν λείπει από καμία κινητοποίηση ενάντια σε πλειστηριασμό, είπε και επισήμανε ότι η ενότητα των εργαζομένων και του λαού χτίζεται στη βάση, στα σωματεία και στους αγώνες και όχι σε συνεργασίες κορυφών.

Παράλληλα, η Αφροδίτη Κτενά αναφέρθηκε στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το έγκλημα των Τεμπών και υπογράμμισε ότι χωρίς την πρόταση του ΚΚΕ δεν θα άνοιγε η υπόθεση σε επίπεδο Βουλής. Επανέλαβε ότι η πρόταση του ΚΚΕ αναδεικνύει τον ρόλο της πολιτικής της «απελευθέρωσης» των σιδηροδρόμων, εξετάζει τις ευθύνες σε βάθος χρόνου, όπως ζητούν οι οικογένειες των θυμάτων για να αναδειχθούν οι ευθύνες για το πώς φτάσαμε μέχρι τα Τέμπη.

Συγκεκριμένα, η βουλευτής του ΚΚΕ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν αυταπάτες για τα ασφυκτικά όρια της επιτροπής, σχολιάζοντας ότι η ΝΔ έδειξε τις προθέσεις της αρνούμενη το διακομματικό προεδρείο, ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ θα δώσει τη μάχη με όλες του τις δυνάμεις.

Όσον αφορά με τον προϋπολογισμό του ερχόμενου έτους, η Αφρ. Κτενά σημείωσε ότι περιλαμβάνει νέες αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης, καθώς έρχεται νέος γύρος οικονομικής κρίσης, γι’ αυτό και η ΕΕ μαζεύει χρήματα για να τα δίνει σε λίγους για να κάνουν επενδύσεις στο πλαίσιο του ανταγωνισμού.

Τόνισε ότι οι πολιτικές αυτές είναι σε βάρος του λαού, ο οποίος «δεν βγαίνει» κάθε μήνα, καθώς μειώνονται οι παροχές και αυξάνεται η φορολογία, ενώ συνεχίζεται η ακρίβεια.

Αναφορικά με το φορολογικό, κατήγγειλε τις τουλάχιστον 70 φοροαπαλλαγές που απολαμβάνουν οι εφοπλιστές, την «εθελοντική» εισφορά τους στην φορολογία, τον αναβαλλόμενο φόρο των τραπεζών, απέναντι στη δήθεν πάταξη της φοροδιαφυγής που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση για να τσακίσει τους αυτοαπασχολούμενους.

Αντίθετα, στους αυτοαπασχολούμενους, η κατάσταση που επικρατεί είναι τα λουκέτα στα μαγαζιά και τα γραφεία, επισήμανε η βουλευτής του ΚΚΕ, καταγγέλλοντας επίσης την επιχείρηση κοινωνικού αυτοματισμού που στήνει η κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αφροδίτη Κτενά, ΚΚΕ,afroditi ktena, kke