Sτρίβειν Test – Ford Puma ST Line V 155 hp Hybrid

Δοκιμάζουμε το B SUV της Ford στην πιο πλούσια έκδοσή του με πλήρη εξοπλισμό και έντονα σπορ διάθεση.

Ένα crossover που δεν ξεχνά με τίποτα την sport καταγωγή του…

Η Ford επανέφερε “στη ζωή” το όνομα Puma το 2020 και δεν ήταν κάποιο σπορ κουπέ, αλλά η υπερυψωμένη εκδοχή ενός Fiesta.

Για τα επόμενα – σχεδόν – 4 χρόνια απέδειξε σε όλους όσους το κοίταζαν με μισό μάτι το πόσο καλό είναι και – για την ακρίβεια, το πόσο πολύ αρέσει στο κοινό, ειδικά στην Ελλάδα. Το πρώτο και βασικό στοιχείο για να το πετύχει, είναι η εμφάνιση και το Puma κατάφερε να διακριθεί μονομιάς σ’αυτό. Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, με αυτό. Το πρώτο πρράγμα που κοιτάζει κάποιος όταν θέλει να αγοράσει ένα καινούριο αυτοκίνητο.

Οπτικά το συγκεκριμένο Puma θέλει να δείξει τον πιο πολυτελή και όχι τόσο τον σπορ χαρακτήρα του. Για αυτό, η έκδοση Vignale έχει διαφορετική μπροστινή μάσκα με αυτά τα χρωμιομενα πλαίσια που υπάρχουν παντού για να δίνουν αυτή την πιο πλούσια αίσθηση. Στο περίγραμμα της μάσκας, στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα, γύρω από τα παράθυρα, χαμηλά στις πόρτες και στον πίσω προφυλακτήρα που θυμίζει κάτι από εξάτμιση – αν και στον συγκεκριμένο τομέα μου έλειψαν οι κανονικές εξατμίσεις από το ST Line. Η μπροστινή μάσκα έχει αυτή τη γρίλια σαν να είναι “κεντημένη” με τόσα αστέρια και δίνει όντως έναν αέρα πολυτελείας, ενώ στον ίδιο τόνο είναι και οι ζάντες αλουμινίου 18″ με γυαλιστερά μπράτσα στο εξωτερικό και μέσα μαύρο χρώμα, ταιριάζοντας απόλυτα με τη διχρωμία νίκελ και γυαλιστερού μαύρου σε πολλά μέρα του Puma. Δεν μπορείς με τίποτα να μπερδέψεις τη σιλουέτα του Puma με κάτι άλλο, ακόμα κι από την Ford. Τα μπροστινά super φουσκωμένα φτερά που φιλοξενούν στην ουσία και τα φανάρια, είναι ένα από τα κυριότερα στοιχεία εντυπωσιασμού του Puma. Όπως, επίσης, και το κουπέ “σβήσιμο” της οροφής πίσω και την μπροστινή κολώνα που μοιάζει να αιωρείται ή με κάποιον τρόπο να βυθίζεται κάτω από το καπό. Το μόνο που ίσως χαλάσει κάποιον σ’αυτό το βυσσινί “fantastic red” χρώμα είναι ότι τα κόκκινα στοιχεία στα πίσω φανάρια και τα αντανακλαστικά του προφυλακτήρα που γενικά κάνουν αντίθεση με το χρώμα, εδώ εξαφανίζονται εντελώς. Λεπτομέρειες. Για αυτό ας περάσουμε στο εσωτερικό, όπου συνεχίζεται αυτή η πιο πολυτελής διαφοροποίηση από τα άλλα Puma.

Πρώτα θα προσέξεις τη δερμάτινη επένδυση στα καθίσματα. Όχι μόνο για την ιδιαίτερη σχεδίαση και τις ραφές, αλλά για το πόσο ωραία είναι όταν τα αγγίζεις ή κάθεσαι πάνω τους. Αντίστοιχες γκρι ραφές, όπως στα καθίσματα, θα βρεις και σε όλο το ταμπλό, δίνοντας έτσι μια αίσθηση ανεβασμένης ποιότητας στο εσωτερικό. Βέβαια δε λείπουν και οι σπορ πινελιές – πως θα μπορούσαν άλλωστε – όπως τα πλαστικά με carbon απομίμηση γύρω από την οθόνη, τον πίνακα οργάνων και η γραμμή πάνω από το ντουλαπάκι του συνοδηγού. Άλλη μια, το δερμάτινο διάτρητο τιμόνι με τρεις ακτίνες που σε προκαλεί να το έχεις συνεχώς στα χέρια σου. Το ψηφιακό καντράν με 12,3 ίντσες είναι ένα από τα πιο φωτεινά και ευανάγνωστα, με τις πληροφορίες να είναι ακριβώς εκεί που τις θες. Έχεις, μάλιστα, και τη δυνατότητα να εναλλάσσεις στο κέντρο της οθόνης τον υπολογιστή ταξιδιού ή το όργανο που σου δείχνει…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο της δοκιμής του Ford Puma εδώ ή μπείτε στο Sτρίβειν για περισσότερες δοκιμές.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Sτρίβειν Test – Ford Puma ST Line V 155, Hybrid,Strivein Test – Ford Puma ST Line V 155, Hybrid