Συνέδριο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ – Το TheCaller για δεύτερη μέρα στο Ταε Κβο Ντο

Δεύτερη μέρα για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, που ξεκίνησε την Παρασκευή 20/05 το απόγευμα στο κλειστό στάδιο του Ταε Κβο Ντο, με την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, που έκανε λόγο για «Αναγέννηση» και «ολική επαναφορά» της Δημοκρατικής Παράταξης.

Εξάλλου, την έναρξη του κομβικού Συνεδρίου, μέσα σε πανηγυρικό κλίμα και με τις ιαχές «το ΠΑΣΟΚ είναι

εδώ, ενωμένο, δυνατό» και «Νίκο μαζί στη νέα εποχή» σήμανε με την ομιλία του το απόγευμα της Παρασκευής 20/05, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Μιλώντας σε ένα πολυπληθές ακροατήριο, μπροστά σε χιλιάδες συνέδρους και με τους πρώην προέδρους του κόμματος στην πρώτη σειρά των θέσεων, ο κ. Ανδρουλάκης έδωσε το στίγμα της «νέας εποχής» της Δημοκρατικής Παράταξης, όπως την οραματίζεται ο ίδιος.

Είναι χαρακτηριστικό, πως ο κ. Ανδρουλάκης «κατάφερε» να φέρει στο χώρο του Συνεδρίου και δίπλα-δίπλα τους Κώστα Σημίτη, Γιώργο Παπανδρέου και Ευάγγελο Βενιζέλο.

Στιγμές συγκίνησης, βέβαια, για την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά, που τιμώντας τη μνήμη της, υπήρχε ένα λευκό τριαντάφυλλο πάνω σε μια άδεια καρέκλα, λίγο πιο δίπλα από τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Η δεύτερη μέρα του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ-Κίνηματος Αλλαγής, ξεκίνησε με ομιλίες στελεχών και μελών του κόμματος.

Οι συντάκτες του TheCaller βρίσκονται για δεύτερη μέρα στο χώρο του Συνεδρίου, στο κλειστό στάδιο Ταε Κβο Ντο, με ζωντανή ανταπόκριση, ρεπορτάζ και σχόλιο.

Δείτε βίντεο από τις συνεντεύξεις στελεχών στο TheCaller:

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος LIVE στο TheCaller από το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ:

Ο βουλευτής Χαλκιδικής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Απόστολος Πάνας live στο TheCaller από το χώρο του Συνεδρίου:

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης LIVE στο TheCaller από το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ:

Η Αφροδίτη Παπαθανάση μιλάει στο TheCaller για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ:

Ο Λάμπρος Παλάντζας live στο TheCaller από το χώρο του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ:

Ο Γιώργος Πεταλωτής μιλάει στο TheCaller για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ:

Ο Θόδωρος Μαργαρίτης μιλάει στο TheCaller για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ:

Ο Απόστολος Πόντας live στο TheCaller για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ:

Ο Φραγκίσκος Παρασύρης μιλάει στο TheCaller για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ:

Η Ζέφη Δημαδάμα μιλάει στο TheCaller για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ:

Ο Θανάσης Κατερινόπουλος live από το χώρο του Συνεδρίου στο TheCaller

Ο Σταμάτης Μαλέλης live στο TheCaller για το Συνέδριο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ:

Ο Πάρις Κουκουλόπουλος live στο TheCaller για το Συνέδριο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ:

Η Βάσω Χοχλάκα μιλάει στο TheCaller για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ:

Ο Δημήτρης Οικονόμου στο The Caller για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ:

Στο The Caller ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Λουκάς Αποστολίδης:

Ο Γιώργος Πετρουλάκης στο The Caller για το το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Ο Γιώργος Μπουλμπασακος live στο Thecaller για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Ο Μιχάλης Κορδαλής μιλάει στο Thecaller για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Ο Μανώλης Όθωνας live στο Thecaller για το Συνέδριο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Ο Γιάννης Πούπκος μιλάει στο Thecaller από το χώρο του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ:

Η Πέννυ Δαλαμπούρα μιλάει στο Thecaller για το Συνέδριο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ:

Ο Οδυσσέας Κορακίδης μιλάει στο Thecaller για το Συνέδριο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ:

Ο Μιχάλης Καρχιμάκης live στο Thecaller από το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ:

Ο Χρήστος Μέγας live στο Thecaller από το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ:

Η Κάτια Γιαννακοπούλου στο The Caller για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ:

Ο Δημήτρης Μάντζος live στο Thecaller για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ:

Ο δημοσιογράφος Ανδρέας Παπαδόπουλος σχολιάζει στο Thecaller τις διεργασίες του Συνεδρίου ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ:

Ο Παναγιώτης Βλάχος live στο Thecaller από το χώρο του Συνεδρίου ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ:

Ο Θανάσης Γλαβίνας μιλάει στο Thecaller για το Συνέδριο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ:

Ο πρώην υπουργός Φίλιππος Σαχινίδης μιλάει για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ:

Ο δημοσιογράφος Μάνος Ανθουλάκης σχολιάζει στο Thecaller το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ:

Στο The Callerγ ο Παύλος Γερουλάνος για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ:

Ο Δημήτρης Καρύδης μιλάει στο Thecaller για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ:

Ο Γιάννης Λίτινας στο Thecaller για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ:

Ο Δημήτρης Κουκλουμπέρης σχολιάζει στο Thecaller το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ:

Ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Γιακουμής στο The Caller για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ:

Ο Παύλος Χρηστίδης στο The Caller για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ:

Ο Κωνσταντίνος Γάτσιος μιλάει στο Thecaller για το Συνέδριο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ:

Ο συνεργάτης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη Βαγγέλης Τσόγκας μιλάει στο Thecaller για το Συνέδριο:

Γιώργος Παπανδρέου: «Οι επιδιώξεις της δεξιάς, ουδέποτε συναντήθηκαν με τις αξίες της Παράταξής μας»

Για ένα νέο παράθυρο ευκαιρίας για το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής που προκύπτει από τη σημερινή πολιτική συγκυρία μίλησε ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, στην ομιλία του πριν λίγη ώρα στο 3ο Συνέδριο του κόμματος τονίζοντας ότι πρέπει να κοιτάξει μπροστά και να απαντήσει στις πρωτοφανείς προκλήσεις της εποχής μας ανατρέποντας κατεστημένα πρακτικές και αντιλήψεις.

«Κάποιοι, αυτό φοβούνται. Τη διαχρονική μας πορεία αλλαγών για μια δίκαιη και δημοκρατική Ελλάδα. Για αυτό επιμένουν να μας εγκλωβίζουν σε ένα αδιέξοδο δίλημμα: με ποιον θα πάτε, μας ρωτούν;» ανέφερε ο κ. Παπανδρέου για το θέμα των συνεργασιών καθώς, όπως είπε, «θέλουν να μας καταστήσουν στη συνείδηση του λαού, κομπάρσους στη διαχείριση της υπάρχουσας εξουσίας, στήριγμα στις πελατειακές ορέξεις των ισχυρών.

Έτσι, προσπαθούν να συντηρήσουν έναν μύθο. Ότι, τίποτα δεν αλλάζει».

Κατέστησε σαφή τη θέση του υπογραμμίζοντας: «Οι επιδιώξεις της δεξιάς, ουδέποτε συναντήθηκαν με τις αξίες της Παράταξής μας.

Αλλά η αλήθεια είναι ότι, οι δρόμοι μας δεν μπορούν να συναντηθούν με τη συντήρηση όποιο χρώμα και να έχει.

Για εμάς, η λυτρωτική, η απελευθερωτική διέξοδος για τη χώρα, για τον Ελληνικό λαό, δεν μπορεί παρά να έχει προοδευτικό πρόσημο. Είναι η ώρα να αλλάξουν οι όροι του παιχνιδιού. Αν ο λαός αποφασίσει διαφορετικά, η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα. Ας κυβερνήσουν οι άλλοι».

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι «το πραγματικό στοίχημα δεν είναι με ποιους θα πάμε, αλλά που θέλουμε να πάει η χώρα, ποιες ριζικές αλλαγές πρέπει να γίνουν, ποιες κοινωνικές δυνάμεις θα συσπειρώσουμε ώστε να ανατραπεί η ισορροπία της αδράνειας, της επικοινωνιακής πόλωσης μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ».

Συμπλήρωσε ότι τα δύο κόμματα, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση επιδιώκουν τη πόλωση που δεν αφορά τα πραγματικά διλήμματα για την Ελλάδα, την κοινωνία αλλά πρόκειται για επικοινωνιακή πόλωση που εξυπηρετεί μια καταστροφική σκοπιμότητα, τον εγκλωβισμό ψηφοφόρων στις μικρο-κομματικές επιδιώξεις.

«Το δικό μας στοίχημα, δεν είναι με ποιους θα διαχειριστούμε τις υπάρχουσες δομές εξουσίας, είναι να ανατρέψουμε το πολιτικό σκηνικό. Στο προσκήνιο της ιστορίας, να έρθουν ξανά οι δυνάμεις της κοινωνίας, και οι νέοι, που θέλουν, ξέρουν, μπορούν, να πάνε τη χώρα μπροστά, αν τους δώσουμε ξανά ελπίδα. Βολεύονται οι συντηρητικές δυνάμεις της χώρας στο δίπολο ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ.

Το δήθεν δίλημμα για αυτούς είναι, ποιος είναι καλύτερος διαχειριστής της μιζέριας και του πόνου μας».

Ο Γιώργος Παπανδρέου χαρακτήρισε γεγονός πολύ αισιόδοξο ότι παρά τις μεγάλες δυσκολίες η παράταξη οργάνωσε διαδικασίες που γέννησαν ελπίδα κι αυτό είναι η μεγάλη ευθύνη.

«Να μην τους απογοητεύσουμε. Να υπάρχει ουσιαστική – όχι προσχηματική επικοινωνία με τους πολίτες. Οι προβληματισμοί τους να είναι ορατοί στη χάραξη των θέσεων και των πολιτικών μας», σημείωσε.

«Είμαστε δημοκράτες, είμαστε σοσιαλιστές. Αυτή τη στιγμή για το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, δεν υπάρχει απλά ένα παράθυρο ευκαιρίας, αλλά μια κρίσιμη και ευνοϊκή συγκυρία.

Για να μεγαλώσουμε το χώρο μας. Να αγκαλιάσουμε όσους δεν μπορούν να ταυτιστούν με την πελατειακή λογική» υπογράμμισε ο πρώην πρωθυπουργός ενώ κατέστησε σαφές ότι «είμαστε απέναντι στην πρακτική μιας κυβέρνησης που στις επιλογές της ελλοχεύει ο κίνδυνος να μας οδηγήσει ξανά σε οδυνηρές περιπέτειες.

Είμαστε απέναντι στη λογική όσων διαλαλούσαν «πρώτη φορά αριστερά», αλλά ήσαν συνοδοιπόροι με την σκληρή Καραμανλική δεξιά και τον Καμμένο».

«Το συντηρητικό δίπολο ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, έχει πρωταρχικό μέλημα τον ασφυκτικό έλεγχο της εξουσίας και τη νομή της. Κανείς από τους δύο δεν έδωσε το παραμικρό δείγμα ότι μπορεί να αλλάξει την Ελλάδα, να ανατρέψει τις πελατειακές δομές, να αναδείξει νέες κοινωνικές δυνάμεις, με ορίζοντες ανοιχτούς, με ιδέες φωτεινές, με προσεγγίσεις καινοτόμες, που να απηχούν τα οράματα της Ελληνικής κοινωνίας», υποστήριξε ο κ. Παπανδρέου .

Έθεσε τα σημαντικά προβλήματα Δημοκρατίας που θέτει η νέα εποχή και καλείται να απαντήσει ένα κόμμα της σύγχρονης Σοσιαλδημοκρατίας, τα διλήμματα που έχει μπροστά της η Ευρώπη και ο υπόλοιπος κόσμος με τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις μεγάλε συνέπειές του.

Κατέληξε με αναφορά στην απώλεια της Φώφης Γεννηματά.

«Μια γυναίκα αγωνίστρια, μαχήτρια, επίμονη, μια συντρόφισσα, μας λείπει πολύ.

Η απουσία της αισθητή από κάθε άποψη. Όμως, αν από κάπου μας κοιτά σήμερα, θα περηφανεύεται για αυτήν την μεγαλειώδη συνάντηση μας. Την τιμούμε όλοι σήμερα, με την παρουσία μας, αλλά και την αγωνιστική μας διάθεση και αφοσίωση σε μια νέα, δημιουργική πορεία για την Παράταξη, για την Ελλάδα.

Η Φωφη έδωσε αγώνες πολλούς! Αγώνες για τα κακοποιημένα παιδιά και τις γυναίκες. Στην μνήμη αυτών της των αγώνων προτείνω να πραγματοποιείται από το Κίνημα μας ετήσιο Συνέδριο για την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών και των γυναικών».

Ευάγγελος Βενιζέλος: «Όλοι περίμεναν την επιστροφή από την κρίση στην κανονικότητα- Τώρα έχει καταστεί σαφές ότι η κρίση είναι η νέα κανονικότητα»

Ο κ. Βενιζέλος ξεκίνησε την ομιλία του με το μήνυμα πως οι παρατάξεις δεν υπάρχουν για τον εαυτό τους αλλά για το έθνος και την πατρίδα.

«Δοκιμάστηκε η ταυτότητα και η συνοχή του χώρου μας γιατί τέθηκε σε αμφισβήτηση η αίσθηση ότι όλα θα βαδίζουν πάντα από καλό στο καλύτερο. Έτσι είχε διαπαιδαγωγήσει το ΠΑΣΟΚ της αντιπολίτευσης τις μεγάλες κοινωνικές δυνάμεις. 

Το κεκτημένο της αντιπολίτευσης αποδείχτηκε όμως σε πολλά σημεία ρηχό. Έχει προφανώς και το ΠΑΣΟΚ το μερίδιο ευθύνης», παραδέχτηκε.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε πως: «Η οικονομική κρίση έδωσε τη θέση της στην πανδημία ως υγειονομική θεσμική, κοινωνική κρίση.

Εδώ και τρεις μήνες, η πανδημία συνυπάρχει με την ρωσική στρατιωτική εισβολή, με την ενεργειακή κρίση, την εκτίναξη των τιμών, την επανεμφάνιση του πληθωρισμού, τον κίνδυνο της ύφεσης και του στάσιμου πληθωρισμού, το σπάσιμο των εφοδιαστικών αλυσίδων, τη βίαιη αναδιάρθρωση της παγκοσμιοποίησης, την επισιτιστική κρίση και την απειλή του λιμού.

Η κλιματική κρίση τείνει να υποβαθμιστεί. Μέσα σε αυτό το παγκόσμιο τοπίο εντείνονται νέα μεγάλα προσφυγικά και μεταναστευτικά κύματα έχουν ήδη ξεκινήσει.

Ενώ όλοι περίμεναν με ανυπομονησία την επιστροφή από την κρίση στην κανονικότητα, τώρα έχει καταστεί σαφές ότι η κρίση είναι η νέα κανονικότητα».

Αναφερόμενος στα προβλήματα της Ελλάδας είπε πως «η ανθρωπότητα ζει πια σε διαφορετικές εποχές ταυτόχρονα», αναφερόμενος στην μηχανική μάθηση, την 4η και 5η βιομηχανική επανάσταση, τον κίνδυνο νέων πανδημιών, το φάσμα της πείνας και τις ανοιχτές απειλές για τη χρήση πυρηνικών όπλων.

Έκανε επίσης λόγο για προκλητική και ανεξέλεγχτη διόγκωση των ανισοτήτων που δοκιμάζουν τη συνοχή όλων των κοινωνιών και των θεσμών.

Σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, τόνισε πως η «Δύση δείχνει να συγκροτείται ως στρατιωτική οντότητα μετά την ρωσική εισβολή, με την εταιρική σχέση ΗΠΑ – ΕΕ να λειτουργεί ξανά υπό προτοφανή αμερικανική ηγεμονία.

Η ενεργειακή εξάρτηση της ΕΕ από τη Ρωσία δημιουργούν τη διατύπωση της ρωσικής πυρηνικής απειλής και ενεργοποιεί και διαρύνει με ταχύτητα το ΝΑΤΟ. Καθιστά όμως εμφανής τις ασυμμετρίες της ευρωπαϊκής ασφάλειας και το μικρό μέγεθος της Ευρώπης ως πυρηνική δύναμη».

Ανδρέας Λοβέρδος: «Είναι στο χέρι μας οι δημοσκοπήσεις να γίνουν εκλογική δύναμη»

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, που διεκδίκησε τον περασμένο Δεκέμβριο την ηγεσία του κόμματος, επεσήμανε οτι η πρόβλεψή του οτι μπορεί να υπερδιπλασιαστεί η δύναμη του γίνεται πραγματικότητα καθώς, όπως είπε, «οι πολίτες μας δίνουν μια μεγάλη ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί. Είναι στο χέρι μας οι δημοσκοπήσεις να γίνουν εκλογική δύναμη».

Ο κ. Λοβέρδος δήλωσε ότι δεν κάνει πίσω στις αρχές του και μ’ αυτές στηρίζει το νέο Πρόεδρο, το κόμμα και τη παράταξη παραβλέποντας μικροπρέπειες στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και τη Βουλή. «Όλοι στο κοινό αγώνα για την Αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ παραμερίζοντας προσωπικά ζητήματα. Μόνο η πατρίδα είναι πάνω απ’ όλα», κατέληξε ο κ. Λοβέρδος.

Μανώλης Χριστοδουλάκης: «Πανδημία ,ενεργειακή κρίση, πόλεμος , κρίση και νέες ανισότητες. Αυτά θέλουν απαντήσεις με περιεχόμενο από εμάς»

Αν πέντε χρόνια πριν, στο ξεκίνημα αυτής της προσπάθειας ρωτούσαμε πόσα μπορούμε να πετύχουμε, θα μας δυσαρεστούσε η απάντηση. Όλοι όσοι βρισκόμαστε σήμερα εδώ, όλοι εμείς, ξέραμε πολύ καλά και τότε και τώρα ότι χαμένες μόνο είναι οι μάχες που δε δόθηκαν.

Δε φυγομαχήσαμε ποτέ, δε σηκώσαμε τα χέρια ψηλά. Αυτός είναι ο λόγος που όσοι βρισκόμαστε σήμερα εδώ, βρίσκουμε το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ να ανοίγει τα φτερά του. Όλη μας την προσπάθεια να αποτυπώνεται δημοσκοπικά. Με το κεφάλι ψηλά κρατήσαμε όρθια την παράταξη σε όλα τα εμπόδια, το κάναμε όλοι ενωμένοι».

Μεγαλώσαμε τις δυνάμεις μας, εγγυηθήκαμε την ενότητα της παράταξης, όταν θέλανε με κάθε αθέμιτο τρόπο να μας διαλύσουν. Όταν όλα τα κατεστημένα συμφέροντα μας ήθελαν ως παρακολούθημα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, όταν άλλοι μας άφησαν για κάποιες καρέκλες εξουσίας.

Με ολοκληρωμένες πρωτοβουλίες, με το δικό μας προγραμματικό λόγο κοιτάξαμε την επόμενη μέρα με υπομονή και επιμονή και πιστέψαμε αυτό που θεωρούσαν ακατόρθωτο.

Την ολική επαναφορά της παράταξής μας. Βρισκόμαστε εδώ, δικαιωμένοι πια, σε ένα συνέδριο νέας εποχής με την δύναμη που μας έδωσαν οι εκατοντάδες χιλιάδες προοδευτικές πολίτες στις αναμετρήσεις μας, με τον νέο μας πρόεδρο.

Με διαχρονικό οδηγό τις αξίες μας, τις αρχές μας, τις παρακαταθήκες μας αλλά και στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ, την ιστορία του για την οποία είμαστε περήφανοι, αλλά και με το βλέμμα στραμμένο σε ένα κόσμο που αλλάζει διαρκώς.

Πανδημία ,ενεργειακή κρίση, πόλεμος , κρίση και νέες ανισότητες. Αυτά θέλουν απαντήσεις με περιεχόμενο από εμάς, θέλουν πολιτική και ένα νέο όραμα. Για τη θωράκιση της κοινωνικής προστασίας, όραμα που να εξασφαλίζει την εργασία, τη συλλογική ευημερία που θα στηρίζει τους οικονομικά αδύνατους.

«Ένα όραμα που θα αποτυπώνει την προσήλωσή μας σε μία κοινωνία ανοιχτή, δίκαια που θα βάζει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Τη θεσμική θωράκιση του κράτους και της πολιτείας.

Απέναντι στον αυταρχικό κυβερνητικό αυταρχισμό, απέναντι στην αντίληψη για το κράτος – λάφυρο. Ένα όραμα που θα υπερτονίζει την πίστη μας στην πατρίδα που είμαστε ταγμένοι να υπερασπιζόμαστε, που δε θα χαρίζει τον γνήσιο πατρωτισμό της δεξιάς, από τον Ανδρέα Παπανδρέου μέχρι όλες τις εκφάνσεις των θεμάτων.

Γι’αυτό το όραμα ακριβώς αγωνία σήμερα η πατρίδα. Σε αυτό και σε εμάς ελπίζει σήμερα η νέα γενιά. Τα νέα παιδιά που είδαν τη ζωή τους να αλλάζει ριζικά, ξανά και ξανά από τις κρίσεις που κλήθηκαν κληθήκαμε να διαχειριστούμε.

Το στοίχημα μας είναι να την εκπροσωπήσουμε, για να το κάνουμε αυτό θα πρέπει να μιλήσουμε γι αυτά που πραγματικά την απασχολούν, να δώσουμε πειστικές απαντήσεις. Για την κλιματική κρίση, είναι όρος επιβίωσης για τις επόμενες δεκαετίες, με τα νέα διλήμματα και νέες ισορροπίες που μπαίνουνε πλέον. Ψηφιακή επανάσταση τεχνητή νοημοσύνη, θέλουμε νέες αλλαγές από τα προγράμμα σπουδων πανεπιστήμια. Ψηφιακή μετάβαση, δημογραφικό.

Είναι πάρα πολύ σημαντική η πρωτοβουλία του κόμματος για την κοινωνική στέγαση στο μοντέλο της πορτογαλίας. Ζούμε σε περίεργες εποχές βλέπουμε τι συμβαίνει σήμερα, είναι αναγκαίο ν είμαστε ξεκάθαροι. ΤΟ βάρος της υπογεννητικότητας δε θα το σηκώσουν μόνες του οι γυναίκες, που επιλέγουν τι θα κάνουν με το σώμα τους. Έμπρακτη στήριξη σε όσες θέλουν να γίνουν μητέρες.

Όσοι έφυγαν είναι φίλοι μας, συμμαθητές μας, τα παιδιά που το έκαναν από ανάγκη κι όχι από επιλογή, είναι υποχρέωσή μας ότι υπάρχει λόγος να επιστρέφουν, να πιστέψουν στην πατρίδα μας να βρουν την ευκαιρία που αναζητούσαν όταν έφυγαν, αυτό είναι το καθήκον μας.

Να πιστέψουν ότι στην Ελλάδα αυτό που χρειάζεται για να πάνε μπροστά δεν είναι το μέσο και το ρουσφέτι, είναι ο κόπος τους και η προσπάθειά τους , οι γνώσεις τους και ο αγώνας που δίνουν καθημερινά. Αυτή η γενικά αποτελεί τη νέα παραγωγική δύναμη της χώρας που δεν έχει παραγωγικό εκφραστή.

Τέλος, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, σε ένα κλίμα συγκίνησης απέδωσε το δικό του φόρο τιμής στην αείμνηστο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά. Τόνισε ότι το κόμμα της χρωστάει το λόγο που βρίσκεται εδώ σήμερα.

«Προχωράμε όλοι μαζί στο μέλλον, όλοι χωράμε. Τους ανθρώπους που στην πιο σκοτεινή στιγμή της παράταξης, ήρθαν μαζί μας και βάλανε το λιθαράκι τους για να είμαστε σήμερα ζωντανοί.

Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε μαζί ενωμένοι για τις καινούριες μάχες της παράταξης. Το χρωστάμε στην ιστορία μας και τους αγωνιστές της παράταξης έδιναν την ψυχή τους για να κρατήσουμε τον ήλιο μας και τη σημαία ψηλά. Αλλά κυρίως, το χρωστάμε σε εκείνη που με τα εμπόδια και τις δυσκολίες , με τον πόλεμο που δέχτηκε μας κράτησε όρθιους.

Το χρωστάμε στη Φώφη Γεννηματά , το λόγο που βρισκόμαστε σήμερα εδώ, σε εκείνη που μας άνοιξε το δρόμο. Θα τη δώσουμε όπως εκείνη μας έμαθε, με αυτό που κάνει διαφορά στην πόλιτική, με διαφορά μ, με συνέπεια και με ηθική».

Θόδωρος Μαργαρίτης: «Να μην υπάρξουν αποκλεισμοί στην νέα Κεντρική Επιτροπή»

Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και συντονιστής της Γραμματείας για τη Σοσιαλδημοκρατική Ανανέωση, Θόδωρος Μαργαρίτης, υπερασπίστηκε τη επιλογή της Ανανεωτικής Αριστεράς να συμπράξει με το ΠΑΣΟΚ στις δύσκολες συνθήκες, το 2015, ενώ τόνισε ότι η σύνθεση του τίτλου δείχνει την ώσμωση και ενότητα των δυνάμεων της νέας Σοσιαλδημοκρατίας. Ζήτησε να μην υπάρξουν αποκλεισμοί στην νέα Κεντρική Επιτροπή.

Δείτε βίντεο από την πρώτη μέρα του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ:

Δείτε εικόνες από την πρώτη μέρα του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ:
Keywords
ταε, ταε, γιώργος παπανδρέου, ΠΑΣΟΚ, νέα, παπανδρεου, βενιζελος, μνήμη, live, καρχιμάκης, γερουλανος, ελλαδα, δίλημμα, νεα δημοκρατια, συριζα, διλήμματα, καμμενος, αφοσίωση, φωφη, αναδιαρθρωση, ηπα, ρωσία, νατο, λοβερδος, δημοσκοπηση, βουλη, μυστικες δημοσκοπησεις, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, θανασης γιαννακοπουλος, αφροδιτη σημιτη, η ημέρα της γης, Ημέρα της μητέρας, εκλογες ηπα, τελος του κοσμου, ωσμωση, ξανα, κοινωνια, κομματα, οικονομικη κριση, μνήμη, βιντεο, ρωσία, το θεμα, αδεια, αφροδιτη, γυναικα, δημοκρατια, εικονες, εργασια, ηγεσια, ηπα, θεμα, οθωνας, οριζοντες, ουκρανια, προγραμμα, σημερινη, τα νεα, ωρα, αγωνες, αγωνια, αναγεννηση, ανδρουλακης, απλα, απωλεια, αφοσίωση, βλαχος, βλεμμα, βρισκεται, γεγονος, γινεται, γιώργος παπανδρέου, γνησιο, δυναμη, δίλημμα, διλήμματα, δειχνει, δειγμα, ευκαιρια, ειπε, υπαρχει, ελπιδα, επικοινωνια, εποχη, εποχες, ευημερια, ευθυνη, ευρωπη, ζωη, ηγεμονια, ιδεες, υπομονη, ομιλια, ισορροπια, καρχιμάκης, κυβερνηση, κυματα, κλιμα, κομμα, λειπει, λιθαρακι, λογο, μηνες, μικρο, νατο, νεα γενια, νικο, νοημοσυνη, ξεκινημα, παντα, οδυσσεας, οραμα, οραματα, ορος, παιδια, παμε, πεταλωτης, πιστη, προβληματα, ψυχη, σαχινιδης, συντηρηση, σειρα, σωμα, στιγμα, ταυτοτητα, φωφη, φωφη γεννηματα, φτερα, φορα, χερι, χερια ψηλα, χρηστος, χρωμα, ψηφιακη, κωνσταντινος, αγωνας, δημητρης, εξαρτηση, φιλοι, γνωσεις, χωρα, εισβολη, κλειστο, λευκο, μπροστα, παυλος, σημαια, σπυροπουλος, θανασης, ξεκινησε, χερια
Τυχαία Θέματα