Iσχυρός σεισμός στην Εύβοια – Καθηγητής Λέκκας: «Περιπλέκεται το σκηνικό, δεν μπορούμε να πούμε αν ήταν ο κύριος σεισμός»

Την εκτίμηση ότι δεν μπορεί να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι ο νέος ισχυρός σεισμός στην Εύβοια είναι ο κύριος εξέφρασε ο Ευθύμιος Λέκκας.

Ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε «παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου, δεν μπορούμε να πούμε ακόμη αν είναι ο κύριος σεισμός».

Το γεγονός ότι ο νέος σεισμός

ήταν μεγαλύτερος από τον πρωινό περιπλέκει το ζήτημα εκτίμησε ο καθηγητής που τόνισε πως πρόκειται για μια περιοχή που δεν έχει δώσει μεγάλο σεισμό.

Παράλληλα εξέφρασε την εκτίμηση πως δεν θα δούμε μεγαλύτερα μεγέθη σεισμού στην περτιοχή καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν εμφανίζεται το ρήγμα στην επιφάνεια, είναι σε βάθος, μιας και δεν έχει δώσει σημαντική δραστηριότητα τουλάχιστον τα τελευταία 100 χρόνια».

Προσέθεσε πάντως πως «είμαστε επιφυλακτικοί καθώς δεν γνωρίζουμε ακόμη τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου ρήγματος».

Ο σεισμός ήταν μεγέθους 5 ρίχτερ και σημειώθηκε 8 χλμ. Ανατολικά, Νοτιοανατολικά από την περιοχή Ζάρακες, στην Εύβοια, εκεί όπου ξεκίνησε η σειρά των σεισμών το πρωί της Τρίτης.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 22:06:39.13 το βράδυ της Τρίτης 29/11 και είχε εστιακό βάθος 5 χλμ., ενώ ήταν ο πιο ισχυρός σεισμός που έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής από τότε που ξεκίνησε η σεισμική δραστηριότητα το πρωί της Τρίτης.

Σημειώνεται, παράλληλα, πως η Αττική ταρακουνήθηκε για τα καλά, με τους κατοίκους του λεκανοπεδίου να αναστατώνονται από το “χορό” των ρίχτερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Iσχυρός σεισμός, Εύβοια – Καθηγητής Λέκκας, Περιπλέκεται,Ischyros seismos, evvoia – kathigitis lekkas, peripleketai