2 Απριλίου – Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό: Οι δράσεις σε Αθήνα από το Σάββατο 2 έως και τη Δευτέρα 4 Απριλίου

Race For Autism – “Πάρκο Αντώνης Τρίτσης”

Μετά την επιτυχία του προηγούμενου Virtual Race For Autism Gr τον Απρίλιο του 2021, το οποίο προσέλκυσε πάνω από 3.000 συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο, το Race For Autism Gr επανέρχεται με κανονική μορφή στο μεγαλύτερο πάρκο της Αττικής, το Μητροπολιτικό Πάρκο Αντώνης Τρίτσης, το Σάββατο 2 Απριλίου προωθώντας την ευαισθητοποίηση και αποδοχή του αυτισμού που γιορτάζεται αυτή την

ημέρα σε όλο τον κόσμο.

Διοργανωτής του αγώνα είναι η ΑΜΚΕ Race for Autism Gr ενώ είναι υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, του Φορέα Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης», υπό την αιγίδα του Δήμου Ιλίου καθώς και του Υπουργείου Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η υφυπουργός Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου θα δώσει την εκκίνηση στα 10χλμ και ο Δήμαρχος Ιλίου Νικόλαος Ζενέτος στα 5 χλμ

Την τεχνική διεύθυνση της διοργάνωσης έχει αναλάβει η εταιρεία All About Running.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αποστάσεις 5χλμ. και 10χλμ.

Σημείο εκκίνησης – τερματισμού: Μητροπολιτικό Πάρκο Αντώνης Τρίτσης

Αποστάσεις αγώνα: 10 & 5 χλμ.

Πρόγραμμα αγώνα:
Λειτουργία Γραμματείας: 07:30 π.μ.
Εκκίνηση αγώνα 10 χλμ.: 09:00 π.μ.
Εκκίνηση αγώνα 5 χλμ.: 10:45 π.μ.

«Τρέχουμε για τον Αυτισμό»: 6ος Αγώνας Δρόμου Πόλης Παπάγου-Χολαργού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού, σήμερα, Σάββατο 2 Απριλίου, ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού, σε συνεργασία με τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Παπάγου-Χολαργού (ΔΟΠΑΠ) και τον Καλαθοσφαιρικό Όμιλο Χολαργού, προκηρύσσουν τον «6ο Αγώνα Δρόμου Πόλης Παπάγου-Χολαργού _ Τρέχουμε για τον Αυτισμό», την Κυριακή 3 Απριλίου 2022.

Στη διοργάνωση μπορούν να συμμετέχουν αγόρια και κορίτσια Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, άνδρες και γυναίκες, καθώς επίσης και αθλητές και αθλήτριες των Αθλητικών Σωματείων του Δήμου και άλλων Δήμων.

Τα έσοδα του αγώνα θα διατεθούν για την ενίσχυση του τμήματος μπάσκετ «Champs», για παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού.

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ
10:00: 1.000μ. (για παιδιά)
10:15: 5.000μ. & 10.000μ.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ & ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ
Δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού (Περικλέους 55, Χολαργός)

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Παιδιά Δημοτικού (1000μ.): Δωρεάν
Δημότες/Κάτοικοι Παπάγου-Χολαργού: 5,00€
Γενική συμμετοχή (ετεροδημότες): 10,00€ το οποίο μπορεί να κατατίθεται στον παρακάτω λογαριασμό (για την στήριξη τμημάτων Champs) στην Πειραιώς με IBAN: GR3701720760005076099635066 (τα τραπεζικά έξοδα επιβαρύνουν τους συμμετέχοντες).

«Εκφράζομαι με τέχνη»: συμπεριληπτικά εικαστικά εργαστήρια από το ΕΜΣΤ

Το ΕΜΣΤ σε συνεργασία με τον Οργανισμό TheHappyAct με αφορμή την 2α Απριλίου – Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, θα πραγματοποιήσει ειδικά διαμορφωμένα εικαστικά εργαστήρια με τίτλο «Εκφράζομαι με τέχνη», καλώντας παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα και τους συνοδούς τους.

Η εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια των δράσεων ένταξης του Μουσείου με στόχο την συμπερίληψη των επισκεπτών με διαταραχές του φάσματος του αυτισμού.

Οι συμμετέχοντες θα εξερευνήσουν, θα έρθουν σε επαφή με έργα της συλλογής του μουσείου και θα δημιουργήσουν δικά τους.

Πρόγραμμα εργαστηρίων

Σάββατο, 2 Απριλίου 2022, ώρες: 11.30-13.00 – Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-11 ετών.
Κυριακή, 3 Απριλίου 2022, ώρες: 11.30-13.00 – Απευθύνεται σε εφήβους 12-18 ετών.

Ημερίδα με θέμα «Αυτισμός & Σεξουαλικότητα»

Η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (ΕΕΠΑΑ), στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, πραγματοποιεί Ημερίδα με θέμα «Αυτισμός & Σεξουαλικότητα», τη Δευτέρα 4 Απριλίου και ώρα 16.00 – 19.00 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Αίθουσα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ).

Η είσοδος στο κοινό είναι ελεύθερη.

Ομιλητές:

Βουτυράκος Παναγιώτης, Ψυχίατρος παιδών και εφήβων

Αλεξάνδρου Στράτος, Δ/ντής Προσέγγισης και Επιστ. Συνεργάτης ΕΕΠΑΑ

Φραντζέσκα Καραγιάννη, Ψυχοπαιδαγωγός MSc

Όλγα Ρωμανού, Ψυχοπαιδαγωγός MSc, Υπεύθυνη «Κ.Ημ.Α2» & Σχεδία «ΠΛΟΕΣ» της Ε.Ψυ.Με

“Περπατάμε για τον αυτισμό”

Την Κυριακή 3/4/22 στις 10.30 θα πραγματοποιηθεί η κοινωνική δράση “Περπατάμε για τον Αυτισμό”, σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων, στο Ζάππειο. Σημείο συνάντησης: Είσοδος Βασιλίσσης Αμαλίας, μπροστά από το καφέ ΟΑΣΙΣ.

Πηγή:ertnews.gr 

Keywords
Τυχαία Θέματα