Η Subaru επιστρέφει στο WRC;

Αυτό κι αν ήταν είδηση που βγήκε από το στόμα του ίδιου του προέδρου της FIA, Mohammed Ben Sulayem: Η Subaru ετοιμάζεται για επιστροφή στους αγώνες ως εργοστασιακή συμμετοχή!

Τα αναπάντεχα καλά αυτά νέα επιβεβαιώθηκαν από τον Mohammed Ben Sulayem, τον Πρόεδρο της FIA η οποία και αποτελεί την Αρχή του motorsport, συμπεριλαμβανομένου του WRC

και βεβαίως της Formula 1. Ο ισχυρός άνδρας του παγκοσμίου motorsport βρέθηκε στην Ελλάδα ενόψει του δικού μας Ράλλυ Ακρόπολις και λίγο πριν την εκκίνηση στην Αθήνα τόνισε χαρακτηριστικά:

Δεν είναι μυστικό, είχα μια συνάντηση με τον κύριο Akio Toyoda. Τον ρώτησα τι μπορούμε να κάνουμε, γιατί δεν είναι απλώς ο πρόεδρος ενός κατασκευαστή, είναι ένας άνθρωπος παθιασμένος με τους αγώνες. Βρήκαμε κοινό έδαφος στη συζήτησή μας και ανέφερε τη Subaru. Διότι ανήκει στην Toyota, η οποία θα μπορούσε να υποστηρίξει την εμπλοκή της. Όταν μιλάει ο κύριος Toyoda, μιλάει με σιγουριά. Υπάρχουν λοιπόν συζητήσεις, και η εμπλοκή περισσότερων κατασκευαστών είναι ένα σημαντικό ζήτημα. Αν και προτεραιότητα τώρα είναι οι τεχνικοί κανονισμοί και το τι θα ισχύσει με την κατηγορία Rally1, όπου υπάρχει θέμα με τα κόστη. Βλέπουμε πως τα αγωνιστικά WRC-2 και WRC-3 είναι δημοφιλή, καθώς είναι και προσιτά οικονομικά. Έχουμε τις συμμετοχές που έχουμε από αυτοκίνητα Rally1 στους αγώνες του WRC, ωστόσο τα βλέπουμε σε άλλα πρωταθλήματα; Όχι. Είναι πολλά στο τραπέζι και πρέπει να πάρουμε τελικές αποφάσεις σύντομα. Όμως πρέπει να είναι οι σωστές αποφάσεις, όχι απλώς αποφάσεις.

Στη συνέχεια και μετά από απευθείας ερώτηση δημοσιογράφου αν έχει ο ίδιος επαφές για εμπλοκή νέων κατασκευαστών, ο Πρόεδρος της FIA είπε:

Ναι, έχω. Όπως σας είπα ήδη, υπάρχει η θετική στάση του Προέδρου της Toyota σχετικά με πιθανή επιστροφή της Subaru στο σπορ. Και αισιοδοξώ σχετικά.

The post Η Subaru επιστρέφει στο WRC; appeared first on trcoff.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα