Toyota GR Yaris facelift με 300 ίππους

Υπέροχα τα νέα για τους φίλους των σπορ αυτοκινήτων, καθώς τα τελευταία νέα από το στρατόπεδο της Toyota κάνουν λόγο για ένα αναβαθμισμένο GR Yaris στους 300 ίππους και με την προσθήκη ενός αυτόματου κιβωτίου με paddles.

Γι αυτούς που είναι εξοικειωμένοι με το μοντέλο GR Yaris, πρακτικά μιλάμε

για ένα “αγωνιστικό” αυτοκίνητο δρόμου, ένα μοντέλο που ενσωματώνει όλη την τεχνογνωσία της Toyota Gazoo Racing από τη συμμετοχή της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλλυ. Το GR Yaris είναι ένα τετρακίνητο μοντέλο με κινητήρα 1.6 λίτρων Turbo που αποδίδει 261 ίππους, έχει σύστημα μόνιμης τετρακίνησης η οποία ρυθμίζεται σε τρεις επιλογές (Normal, Sport και Track).

Τώρα, το μοντέλο φαίνεται ότι αποκτά την αναβαθμισμένη εκδοχή του κινητήρα 1,6 λίτρων και όπως στη GR Corolla, αποδίδει 300 ίππους. Οι αναφορές κάνουν λόγο και για την προσθήκη ενός αυτόματου κιβωτίου 8 ταχυτήτων, το οποίο και θα αποτελεί στοιχείο προαιρετικου εξοπλισμού. Βασικό σύστημα μετάδοσης παραμένει το 6άρι μηχανικό κιβώτιο. Μαζί με αυτό, θα υπάρξουν μικρές αναβαθμίσεις στην ακαμψία, στην ανάρτηση και στα φρένα.

Αυτές οι αλλαγές στα μηχανικά μέρη θα συνδυαστούν και με μικρές σχεδιαστικές αναβαθμίσεις, κυρίως αεροδυναμικής φύσεως στον εμπρός προφυλακτήρα. Το υπόλοιπο αυτοκίνητο θα παραμείνει ίδιο, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες θα υπάρξουν και κάποιες εκδόσεις με μεγαλύτερο σπόιλερ οροφής.

Τα ίδια και στο εσωτερικό, όπου η σημαντικότερη αναβάθμιση αναμένεται να είναι αυτή του πίνακα οργάνων. Έτσι οι παραδοσιακές κινούμενες βελόνες θα δώσουν τη θέση τους στον πλήρως ψηφιακό και παραμετροποιήσημο πίνακα οργάνων, αντίστοιχο με αυτόν στη GR Corolla.

Άγνωστο παραμένει προς το παρόν αν η αναβαθμισμένη έκδοση θα κυκλοφορήσει στην αγορά της Ευρώπης και κατ’ επέκταση στην Ελλάδα.

The post Toyota GR Yaris facelift με 300 ίππους appeared first on trcoff.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα