Kia και encore | DB δημιουργούν συστήματα αποθήκευσης ενέργειας

Η Kia Europe συνεργάζεται με την encore της Deutsche Bahn, για τη δημιουργία συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας μπαταριών δεύτερης ζωής από μεταχειρισμένες μπαταρίες αυτοκινήτων.

Η Kia Europe επιβεβαίωσε τα σχέδιά της για την επαναχρησιμοποίηση μπαταριών από ηλεκτρικά

αυτοκίνητα (EV) σε συστήματα αποθήκευσης ενέργειας μπαταρίας «Second Life» ως μέρος της παγκόσμιας στρατηγικής στο πλαίσιο της βιωσιμότητας. Για το σκοπό αυτό, η αυτοκινητοβιομηχανία συνεργάζεται με την encore, μια start-up εταιρία της Deutsche Bahn. Η encore παραλαμβάνει τις μπαταρίες από όλη την Ευρώπη για την κατασκευή και διανομή συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας μπαταριών δεύτερης ζωής. Οι μπαταρίες EV αποσυναρμολογούνται και υποβάλλονται σε λεπτομερείς διαγνωστικούς ελέγχους ώστε στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν είτε για νέα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας μπαταρίας είτε για να ανακυκλωθούν, ανάλογα με την ωφέλιμη χωρητικότητά τους.

Η Kia Europe έγινε η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που συνεργάστηκε με την encore | DB. Οι δύο εταιρείες παρουσίασαν πρόσφατα στο EUREF-Campus στο Βερολίνο μια πρωτότυπη εγκατάσταση αποθήκευσης μπαταριών, κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου από επαναχρησιμοποιημένες μονάδες μπαταριών Kia Soul EV.

The post Kia και encore | DB δημιουργούν συστήματα αποθήκευσης ενέργειας appeared first on trcoff.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα