Περιπολικά Lucid με drone οροφής για τη Σαουδική Αραβία [video]

16:35 8/2/2024 - Πηγή: Caroto
Στην αραβική χερσόνησο τα περιπολικά της αστυνομίας καταφέρνουν να προκαλούν αίσθηση, όχι μόνο λόγω των εκλεκτικών τετράτροχων που διαθέτει, αλλά και λόγω των πρωτοποριακών μέσων παρακολούθησης που χρησιμοποιεί.

Πρώτη και καλύτερη η αστυνομία του Ντουμπάι. Πάντως, και η Σαουδική Αραβία δεν πάει πίσω με πρόσφατο παράδειγμα τα ηλεκτρικά Air της Lucid Motors. Η οποία είναι έτοιμη να παραδώσει στο Ριάντ ένα στόλο από περιπολικά Air που έχουν σχεδιαστεί για να διατηρούν την τάξη στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Τα

περιπολικά Lucid Air διαθέτουν εντυπωσιακή μαύρη βαφή με λευκές πόρτες και μεγάλα γράμματα στο πλάι, δίνοντάς τους εντυπωσιακό εμφανισιακά χαρακτήρα. Ωστόσο, η πραγματική καινοτομία βρίσκεται στην οροφή τους, όπου υπάρχει μία «μπαγκαζιέρα» με ενσωματωμένα προειδοποιητικά LED και σειρήνα.

جهود أمنية، تقنيات متقدمة، لمستقبل وطن آمن ومزدهر.#للغد_نستعد

Security efforts, advanced technologies, for the future of a safe and thriving country.#WDS2024#EquippedForTomorrow pic.twitter.com/75K8lnmgvt

— وزارة الداخلية (@MOISaudiArabia) February 3, 2024

Πέραν της εντυπωσιακής εμφάνισης, αυτή η μπαγκαζιέρα κρύβει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό: ένα drone που μπορεί να απογειωθεί από μέσα του. Με το πάτημα ενός διακόπτη το πάνω μέρος της ανοίγει και οι αστυνομικοί μπορούν να εκτοξεύσουν το drone, παρέχοντας ολοκληρωμένη επίβλεψη του περιβάλλοντος χώρου από ψηλά.

Η επένδυση του Ταμείου Δημοσίων Επενδύσεων (PIF) της Σαουδικής Αραβίας, ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στη Lucid Motors αντικατοπτρίζει μια στρατηγική κίνηση που συνδυάζει οικονομική ενίσχυση και περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

Η συνεργασία ανάμεσα στην τοπική κυβέρνηση και την αυτοκινητοβιομηχανία ενισχύεται, ανοίγοντας τον δρόμο για τη μετάβαση της χώρας από την εξάρτηση από ορυκτά καύσιμα στη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων.

Αυτή η στρατηγική επένδυση αναδεικνύει τον σημαντικό ρόλο που παίζει η Lucid Motors στην επιτάχυνση της μετάβασης προς τα ηλεκτρικά οχήματα, όχι μόνο στον τομέα των αστυνομικών οχημάτων αλλά και στη γενική μετάβαση της κοινωνίας προς πιο βιώσιμες μορφές μεταφορών.

شركة #لوسِد_موتورز تنفذ تصميم خاص لمركبات الأمن العام في السعودية، من المتوقع الكشف عنها على هامش معرض الدفاع العالمي خلال الأسبوع القادم pic.twitter.com/aNH7zoBceJ

— مشاريع السعودية (@SaudiProject) January 31, 2024

Πέρα από την ενίσχυση του αστυνομικού στόλου με τα ηλεκτρικά Lucid Air, η Σαουδική Αραβία έχει αποφασίσει να υιοθετήσει έως και 100.000 ηλεκτροκίνητα οχήματα δημόσιας χρήσης κατά τη διάρκεια της επόμενης δεκαετίας.

Αυτό το φιλόδοξο σχέδιο συμβαδίζει με τις προσπάθειες της Lucid Motors να αναδειχθεί ως πρωτοπόρος στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων, ενθαρρύνοντας τη μετάβαση προς μια πιο βιώσιμη κινητικότητα στη Σαουδική Αραβία και πέρα.

The post Περιπολικά Lucid με drone οροφής για τη Σαουδική Αραβία [video] appeared first on caroto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα