Η Κίνα είναι η χώρα με τις περισσότερες εξαγωγές αυτοκινήτων

10:40 2/1/2024 - Πηγή: Caroto
Στην πρώτη θέση των εξαγωγών χωρών αυτοκινήτων παγκοσμίως βρίσκεται πλέον η Κίνα, ξεπερνώντας την Ιαπωνία, καθώς η ανοδική πορεία της συνεχίζεται με εντυπωσιακούς ρυθμούς.

Εκθέσεις από την Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων της Κίνας (CAAM) αποκαλύπτουν εντυπωσιακά νούμερα, με τις εξαγωγές αυτοκινήτων της Κίνας να φτάνουν τα 4,41 εκ. οχήματα από τον Ιανουάριο έως τον Νοέμβριο του 2023.

Κάτι που αντιστοιχεί σε θεαματική αύξηση 58% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Αντίθετα, η Ιαπωνία,

παρά την παραδοσιακή της δυναμική, παρήγαγε 3,99 εκατομμύρια οχήματα, αυξημένα κατά 15% σε σχέση με την ίδια περίοδο.

Η Κίνα, ενώ διατηρεί περιορισμένη παρουσία στην αγορά των ΗΠΑ, ενισχύει τη θέση της στο Μεξικό και τη Ρωσία, προκαλώντας εντυπωσιακή αύξηση στα εξαγωγικά της μεγέθη. Έτσι, η ραγδαία αύξηση των πωλήσεων της σε αγορές όπως η Ρωσία και το Μεξικό την κατατάσσει ως τον κυρίαρχο παγκόσμιο παίκτη στον χώρο των αυτοκινήτων.

Ειδικότερα, η εξαγωγή 730.000 οχημάτων στη Ρωσία αντιστοιχεί σε επταπλασιασμό σε σχέση με το 2022. Επίσης, οι εξαγωγές προς το Μεξικό αυξήθηκαν κατά 71%, φτάνοντας συνολικά τις 330.000 μονάδες μεταξύ Ιανουαρίου και Οκτωβρίου.

Οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως είναι η BYD, η MG Motors, η Great Wall Motors κ.α., διαμορφώνουν στρατηγικές στοχεύοντας στην επέκταση της προσβασιμότητάς τους στην αγορά των ΗΠΑ, αντιμετωπίζοντας πιθανούς εμπορικούς φραγμούς.

Ενώ η BYD καταλαμβάνει πρωτοκαθεδρία στις εξαγωγές, διεθνείς γίγαντες όπως η Tesla, η Volvo, η BMW και η Buick συνεχίζουν να κατασκευάζουν οχήματα στην Κίνα για εξαγωγή και σε άλλες παγκόσμιες αγορές.

The post Η Κίνα είναι η χώρα με τις περισσότερες εξαγωγές αυτοκινήτων appeared first on caroto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα