Η BMW έκανε νέο ρεκόρ στο Pikes Peak με την υβριδική XM (+video)

18:31 4/11/2023 - Πηγή: Caroto
Η BMW επιστρέφει στο Pikes Peak μετά την αποτυχία της προηγούμενης προσπάθειας, τον περασμένο Ιούνιο, για το ρεκόρ του ταχύτερου υβριδικού SUV.

Το BMW XM Label Red κατάφερε να βγάλει εις πέρας την απαιτητική διαδρομή μέσα σε 10 λεπτά και 48,60 δευτερόλεπτα, καθιστώντας το το ταχύτερο υβριδικό SUV παραγωγής που κατέκτησε

την περιβόητη αμερικανική ανάβαση.

Στο τιμόνι βρισκόταν ο επαγγελματίας οδηγός αγώνων Matt Mullins, ο οποίος οδήγησε ταχύτατα την BMW XM με 750 ίππους. Αν και η XM πέτυχε έναν εντυπωσιακό χρόνο, δεν κατάφερε να καταρρίψει το ρεκόρ της Lamborghini Urus Performante που είχε πέρυσι «γράψει» χρόνο στα 10 λεπτά και 32,06 δευτερόλεπτα.

Παρ’ όλα αυτά, αυτή η επιτυχία αποτελεί σημαντική στιγμή για την BMW, ιδίως εάν λάβουμε υπόψη το ατύχημα, στην πρώτη προσπάθεια τον Ιούνιο. Κατά τη διάρκεια του ατυχήματος, ο Mullins γλύτωσε ανέπαφος, αναδεικνύοντας τη σημασία των χαρακτηριστικών ασφαλείας του αυτοκινήτου.

Η σύγκρουση προκάλεσε σοβαρές ζημιές, συμπεριλαμβανομένου ενός ξεριζωμένου μπροστινού τροχού του συνοδηγού και ενός ραγισμένου παρμπρίζ. Ευτυχώς, ο ανθεκτικός κλωβός ασφαλείας του SUV προστάτευσε τον Mullins από πιθανά σοβαρά τραυματισμούς.

The post Η BMW έκανε νέο ρεκόρ στο Pikes Peak με την υβριδική XM (+video) appeared first on caroto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα