Έτσι η Honda θα γίνει 100% ηλεκτρική έως το 2040

13:46 9/1/2024 - Πηγή: Caroto
Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο κατασκευής του επόμενου εργοστασίου ηλεκτρικών οχημάτων της στον Καναδά.

Θα είναι ένα πρότζεκτ πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων που θα μπορούσε να περιλαμβάνει την παραγωγή των δικών της μπαταριών έως το 2028. Συγκεκριμένα, εκτιμάται σε περίπου 2 τρισεκατομμύρια γεν (σχεδόν 14 δισεκατομμύρια δολάρια) και θα ήταν μια από τις πιο σημαντικές επενδύσεις του κατασκευαστή, σύμφωνα με άρθρο της ιαπωνικής εφημερίδας Nikkei.

Η Honda

εξετάζει πολλές τοποθεσίες, μεταξύ των οποίων κοντά σε ένα από τα εργοστάσιά της στο Οντάριο, αναφέρει η Nikkei, προσθέτοντας ότι ο κατασκευαστής θα πρέπει να λάβει απόφαση μέχρι το τέλος του έτους για να ξεκινήσει η παραγωγή το 2028.

Ο Καναδάς έχει καταβάλει σημαντικές προσπάθειες τα τελευταία χρόνια για να προσελκύσει παίκτες στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων, διαφημίζοντας τα φορολογικά του κίνητρα, την καθαρή ενέργεια και πολλά σπάνια ορυκτά.

Η Honda σχεδιάζει επίσης να κατασκευάσει το πρώτο της εργοστάσιο ηλεκτρικών οχημάτων στη Βόρεια Αμερική στην πολιτεία του Οχάιο σε συνεργασία με την LG Energy με προγραμματισμένη παραγωγή για το 2026.

Από το 2021, ο κατασκευαστής έχει θέσει τον φιλόδοξο στόχο να γίνει 100% ηλεκτρική στην αυτοκινητοβιομηχανία του έως το 2040 και έχει προγραμματίσει κολοσσιαίες επενδύσεις για να το πετύχει.

The post Έτσι η Honda θα γίνει 100% ηλεκτρική έως το 2040 appeared first on caroto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα