Kia EV6: Ανανέωση και τεχνολογική αναβάθμιση

13:39 14/5/2024 - Πηγή: Caroto
Η Kia ανακοινώνει την facelift εκδοχή του EV6, του πρώτου της αποκλειστικά ηλεκτρικού μοντέλου με τεχνολογία πλατφόρμας 400/800 V.

To ανανεωμένο EV6 που παρουσιάστηκε στη Κορέα έχει ένα φρεσκαρισμένο «πρόσωπο», ενώ ενσωματώνει τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στην τεχνολογία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Συγκεκριμένα, το νέο EV6 ξεχωρίζει από το ριζικά ανανεωμένο μπροστινό μέρος με νέους LED προβολείς και φώτα ημέρας, ενώ η μάσκα και

ο προφυλακτήρας έχουν υποστεί αισθητές αλλαγές, στο πλαίσιο των πιο πρόσφατων EV9, EV3 και EV5.

Στο πίσω μέρος, η εντυπωσιακή φωτεινή μπάρα είναι λίγο πιο έντονη, ενώ οι ζάντες έχουν πλέον διάμετρο από 19 έως 20 ίντσες, καθώς και ένα σχεδίαση.

Στο εσωτερικό π συνδυασμός του ψηφιακού πίνακα οργάνων και της οθόνης αφής του infotainment έχουν μία πιο σύγχρονη όψη. Το νέο τιμόνι προσφέρει βελτιωμένη εργονομία, ενώ η τεχνολογική αναβάθμιση περιλαμβάνει έναν ψηφιακό εσωτερικό καθρέφτη, βελτιωμένο Head Up Display και ασύρματη σύνδεση με Apple CarPlay και Android Auto.

Επιπλέον, ένα σύστημα πλοήγησης επαυξημένης πραγματικότητας προσθέτει μια νέα διάσταση στην οδήγηση, ενώ οι OTA αναβαθμίσεις διασφαλίζουν ότι το EV6 εξακολουθεί να είναι ένα από τα πιο προηγμένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Με μια νέα μπαταρία χωρητικότητας 84,0 kWh (που αντικαθιστά την 77,4 kwh), το EV6 προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη αυτονομία, στα 495 χιλιόμετρα (+20 χλμ.) για την πισωκίνητη έκδοση με τροχούς 19 ιντσών. Η DC ταχυφόρτιση μπορεί να γίνει με ισχύ έως και 350 kW, εξασφαλίζοντας μια φόρτιση από το 10% έως το 80% σε μόλις 18 λεπτά.

H γκάμα των κινητήρων παραμένει ως είχε. Έτσι, η βασική έκδοση του νέου Kia EV6 με τον έναν ηλεκτροκινητήρα και την πίσω κίνηση έχει 225 ίππους και 350 Nm, ενώ η τετρακίνητη με τα δύο μοτέρ ανεβαίνει στους 320 ίππους και τα 605 Nm. Η top GT πιθανότατα να ξεπεράσει τους 585 ίππους της τρέχουσας έκδοσης.

The post Kia EV6: Ανανέωση και τεχνολογική αναβάθμιση appeared first on caroto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα