Το VW Caddy φοράει μοτέρ από RS3, τετρακίνηση και 726 ίππους

Πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες και βελτιωτές περιποιούνται επαγγελματικά μοντέλα ώστε να αποκτήσουν σπορ εμφάνιση, αλλά ο ιδιοκτήτης αυτού του VW Caddy από το Ηνωμένο Βασίλειο δε θα συμβιβαζόταν μόνο με ένα αγριεμένο bodykit και μεγαλύτερες ζάντες αλουμινίου. Στην πραγματικότητα, το εικονιζόμενο van έχει το γκάζι ώστε να ντροπιάσει οποιαδήποτε BMW M ή Mercedes-AMG, χάρη στον έντονα βελτιωμένο κινητήρα από Audi

RS3 και μια σειρά από βελτιώσεις στο πλαίσιο. Όλα ξεκίνησαν με ένα ταπεινό VW Caddy τρίτης γενιάς του 2016, με μαύρους προφυλακτήρες κι ατσάλινες ζάντες. Τώρα, το όχημα της Joe Baitboat Jacobs μοιάζει περισσότερο με μια GTi έκδοση που δεν τόλμησε ποτέ να παρουσιάσει η Volkswagen, διατηρώντας ανέπαφη την πρακτικότητα του van αμαξώματος.

Ξεκινώντας από το εξωτερικό, το επαγγελματικό αυτοκίνητο απέκτησε πιο σπορ προφυλακτήρες με μεγαλύτερες R-style εισαγωγές αέρα, σπόιλερ, διακριτικές προεκτάσεις φτερών που προέρχονται από το Caddy Alltrack, πιο έντονα πλαϊνά μαρσπιέ, φώτα LED και στα δύο άκρα, μεγάλη πίσω αεροτομή και πίσω διαχύτη που φιλοξενεί τις διπλές οβάλ απολήξεις της εξάτμισης αλά Audi RS. Τα τεράστια φρένα Audi RS φωλιάζουν πίσω από τις χρυσές ζάντες αλουμινίου VW Vortex 19 ιντσών που είναι ντυμμένες με ελαστικά Michelin Pilot Sport 4.

Στο εσωτερικό, οι αναφορές στην Audi είναι ακόμα πιο εμφανείς, με ένα flat-bottom τιμόνι με σήμα RS τυλιγμένο με alcantara με όμορφα paddles, ψηφιακό πίνακα οργάνων κι infotainment που προέρχονται από το Audi A3 τρίτης γενιάς. Υπάρχουν επίσης πολλές ανθρακονημάτινες πινελιές, αυτόματος κλιματισμός και μια επιπλέον οθόνη στην κεντρική κονσόλα που προβάλλει πρόσθετες μετρήσεις.

Κάτω από το καπό του ιδιαίτερου VW Caddy βρίσκεται ένας πεντακύλινδρος κινητήρας 2.5 λίτρων με πολλές βελτιώσεις. Διαθέτει μεγαλύτερη τουρμπίνα, εισαγωγή της RPC, 980άρια μπεκ, σφυρήλατα σωθικά, straight-pipe εξάτμιση της Miltek και custon χαρτογράφηση. Ως αποτέλεσμα, η ισχύς ανέρχεται στους 736 ίππους, σημαντική αύξηση σε σχέση με τους 340 του εργοστασιακού RS3 Sportback (2011-2012). Στην πραγματικότητα, ο ιδιοκτήτης μπορεί να επιλέξει διάφορους χάρτες ECU που αποδίδουν 425, 525, 635 ίππους ή την πλήρη ισχύ των 736. Σε κάθε περίπτωση, η δύναμη μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω κιβωτίου διπλού συμπλέκτη.

Η μεταμόσχευση απαίτησε πολύ κόψιμο στο πλαίσιο του VW Caddy, γεγονός που εξηγεί γιατί η όλη διαδικασία κράτησε τρία χρόνια. Επίσης, το van έλαβε ένα νέο σετ ρυθμιζόμενων ελατηρίων χαμηλώματος της MMS σε συνδυασμό με αμορτισέρ Audi Magnetic Ride. Τέλος, η πέδηση έχει αναβαθμιστεί επαρκώς με μεγαλύτερα φρένα διαστάσεων 390 χιλιοστά μπροστά και 365 πίσω. Το VW Caddy RS είναι σίγουρα μια μοναδική κατασκευή. Ο ιδιοκτήτης μπορεί να υπερηφανεύεται ότι ελάχιστα μοντέλα – πόσο μάλλον van – μπορούν να ακολουθήσουν το Caddy του στην πίστα. Είναι ενδιαφέρον ότι ο ιδιοκτήτης σχεδιάζει να συνεχίσει τις αναβαθμίσεις, με έναν νέο κινητήρα που θα αποδίδει πάνω από 1.000 ίππους.

The post Το VW Caddy φοράει μοτέρ από RS3, τετρακίνηση και 726 ίππους appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα