Στην Ταϊλάνδη φτιάχνουν Lambo Aventador πάνω σε παλιό Toyota

Η κατασκευή βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, αλλά είναι ήδη ένα μικρό αριστούργημα. Την έχει αναλάβει το φανοποιείο Kit Racing, που βρίσκεται στην επαρχία Pathum Thani της Ταϊλάνδης και μέχρι στιγμής έχει κοστίσει ฿400.000 (10.500 €). Η εξωτική Ιταλίδα βασίζεται σε ένα sedan Toyota Crown τέταρτης γενιάς, που παρουσιάστηκε το 1987. Όλο το αμάξωμα αφαιρέθηκε, το ίδιο κι η οροφή δημιουργώντας χώρο για να μπει ο κινητήρας

στο κέντρο. Είναι ενδιαφέρον ότι το μεταξόνιο των 2.730 χιλιοστών του Crown τέταρτης γενιάς είναι σχεδόν ταυτόσημα με των 2.700 της Aventador.

Ένα custom ατσάλινο χωροδικτύωμα αντικατέστησε το μονοκόκ σασί της ναυαρχίδας από τη Sant’Agata, καθώς η ακαμψία και το χαμηλό βάρος δεν είναι τόσο κρίσιμα στον κλάδο των replica. Μάλλον προέχει το χαμηλό κόστος. Αν αναρωτιέστε για το σύστημα μετάδοσης κίνησης, πρόκειται για μια υπερτροφοδοτούμενη έκδοση του κινητήρα V6 (6A13) 2.5 λίτρων της Mitsubishi άγνωστης απόδοσης, με ψυγείο από pick-up Isuzu. Η ομάδα προμηθεύτηκε εξαρτήματα ανάρτησης από Toyota Hilux και Honda Accord, πίσω φρένα από BMW Σειρά 7, μηχανισμό πόρτας από Nissan NX κι υαλοκαθαριστήρες από pick-up Chevrolet.

Η ακρίβεια των αναλογιών του αμαξώματος είναι αρκετά εντυπωσιακή, αντιγράφοντας πλήρως τη χαμηλή και φαρδιά κοψιά της Lamborghini Aventador. Τα φουσκωμένα φτερά θυμίζουν το aftermarket κιτ της Liberty Walk, ενώ τα αεροδυναμικά βοηθήματα φέρνουν στο μυαλό την Aventador SVJ.

Πολλά ανταλλακτικά χρειάστηκε να κατασκευαστούν εξαρχής, όπως τα φωτιστικά σώματα για παράδειγμα, καθώς τα γνήσια ανταλλακτικά είναι πολύ ακριβά. Χρειάζεται ακόμα παράθυρα και πολλές εργασίες στο εσωτερικό, αλλά το αποτέλεσμα ήδη κεντρίζει το ενδιαφέρον. Θα παρακολουθούμε τη σελίδα του καταστήματος στο Facebook με αγωνία κι ανυπομονούμε να σας παρουσιάσουμε την Aventador τελειωμένη.

The post Στην Ταϊλάνδη φτιάχνουν Lambo Aventador πάνω σε παλιό Toyota appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα