Πώς είναι χωμάτινο Subaru Impreza WRX μετά από 322.000 χλμ;

Το Subaru Impreza δεν είναι ακριβώς το πρώτο αυτοκίνητο που σου έρχεται στο μυαλό όταν μιλάς για off-road οδήγηση. Ωστόσο, με μερικές τροποποιήσεις κι αναβαθμίσεις, ο ιαπωνικός θρύλος των rally μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε κάτι που μπορεί να αντιμετωπίσει με επιτυχία τη βαθιά λάσπη και τις φυτεμένες πέτρες της ελληνικής υπαίθρου. Το κίτρινο Impreza WRX του 2003 που παρελαύνει στο σημερινό βίντεο είναι το τέλειο παράδειγμα.

Σε

σχέση με ένα εργοστασιακό WRX, ξεχωρίζει αμέσως ο εργάτης εκεί που παλιά βρισκόταν ο μπροστινός προφυλακτήρας, η ανυψωμένη ανάρτηση για μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, οι μεγάλες ζάντες με τρακτερωτά ελαστικά κι ο εφεδρικός τροχός που ξεπροβάλλει από την πίσω πόρτα σα Suzuki Jimny. Αν σας φαίνεται ένα πρώτης τάξεως παιχνίδι για 1-2 βόλτες το μήνα, να σας ενημερώσουμε ότι το συγκεκριμένο Impreza γράφει χιλιόμετρα με το κιλό. Με περισσότερα από 322.000 χιλιόμετρα στο οδόμετρο, ο ιδιοκτήτης του μάλλον το αγαπάει πολύ, γιατί έχει αλλάξει σχεδόν τα πάντα πάνω του και μέσα του. Κι όχι μόνο μία φορά… Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στον τρίτο του κινητήρα, στο τρίτο κιβώτιο ταχυτήτων, στο δεύτερο διαφορικό και καλύτερα να μη μιλήσουμε για τα ψαλίδια.

Δεν ήταν όμως πάντα έτσι. Όταν αγοράστηκε από τον σημερινό ιδιοκτήτη, είχε 225.000 χιλιόμετρα και φορούσε ακόμα με τον εργοστασιακό του κινητήρα. Χωρίς ιστορικό σέρβις, μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τον αγοραστή μόλις μία ημέρα μετά την αγορά: ένας κατεστραμμένος ιμάντας χρονισμού προκάλεσε τεράστια ζημιά στο μοτέρ. Επί του παρόντος, το αυτοκίνητο φοράει έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 2.5 λίτρων από Subaru Outback που συνδυάζεται με κιβώτιο πέντε ταχυτήτων από Forester. 

The post Πώς είναι χωμάτινο Subaru Impreza WRX μετά από 322.000 χλμ; appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα