Οδηγοί της Goodyear σκοτώθηκαν σε δοκιμές ελαστικών στο Ring

Μία έξοδος με υψηλή ταχύτητα στο Nurburgring Nordschleife προχτές Τετάρτη σκότωσε δύο υπαλλήλους της Goodyear. Οι δύο άνδρες, ηλικίας 39 και 44 ετών, πραγματοποιούσαν δοκιμή ελαστικών στη διάσημη πίστα των 20.8 χιλιομέτρων. Αυτόπτες μάρτυρες ισχυρίζονται ότι το όχημα ανατράπηκε πολλές φορές κι οι επιβάτες εκτινάχτηκαν πριν το όχημα ακινητοποιηθεί κοντά στο τέλος της μεγάλης ευθείας της πίστας. Οι δοκιμές εξέλιξης κι οι ημέρες του κοινού ακυρώθηκαν την υπόλοιπη Τετάρτη και την Πέμπτη λόγω του συμβάντος.

Οδηγός

BMW σώζει πλαγιολίσθηση με 150+ χλμ στο Nürburgring

«Ένα όχημα που συμμετείχε σε δοκιμές είχε ένα δυστύχημα στο τμήμα Tiergarten της πίστας», δήλωσε εκπρόσωπος της πίστας την Πέμπτη. Ανεπιβεβαίωτες αναφορές υποστηρίζουν ότι το εμπλεκόμενο όχημα ήταν μια προηγούμενης γενιάς Porsche 911 Carerra S, που κατασκευάστηκε μεταξύ του 2011 και του 2019. Δεν έχει γνωστοποιηθεί το όνομα του Γερμανού οδηγού, 44 ετών, ενώ ο 39χρονος συνεπιβάτης ήταν ο οδηγός αγώνων Christian Franck από το Λουξεμβούργο. Οι τοπικές αρχές διερευνούν τα αίτια του συμβάντος. Η εισαγγελέας που εδρεύει στην κοντινή πόλη Koblenz, Kirsten Mietasch, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν αξιόπιστα ευρήματα για την αιτία του συμβάντος.

Πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες και προμηθευτές δοκιμάζουν οχήματα κι εξαρτήματα στο Nordschleife, αν και τα θανατηφόρα δυστυχήματα κατά τη διάρκεια των δοκιμών είναι πολύ σπάνια. Οι θάνατοι, οι τραυματισμοί κι οι συγκρούσεις κατά τις λεγόμενες «ημέρες του κοινού» είναι περισσότεροι.

Αρκετά σοβαρά δυστυχήματα έχουν σημειωθεί στην ιστορία της πίστας. Από το 1976, οι αγώνες της Formula 1 φιλοξενούνται στη συντομότερη χάραξη, η οποία είναι πολύ ασφαλέστερη από την πλήρη πίστα. Η απόφαση ελήφθη μετά το παραλίγο θανατηφόρο ατύχημα του θρυλικού Αυστριακού οδηγού αγώνων Niki Lauda , ​​το οποίο του προκάλεσε σοβαρά εγκαύματα.

The post Οδηγοί της Goodyear σκοτώθηκαν σε δοκιμές ελαστικών στο Ring appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα