Οδηγοί στην οροφή του αυτοκινήτου για να γλιτώσουν τον πνιγμό

Οι πρόσφατες πλημμύρες στην πόλη Zaragosa της βορειοανατολικής Ισπανίας οδήγησαν σε τρομακτικές σκηνές για τους οδηγούς που έτυχε να είναι στον δρόμο τη λάθος στιγμή. Δραματικά βίντεο δείχνουν αυτοκινητιστές να σκαρφαλώνουν στις οροφές των αυτοκινήτων τους, καθώς τα παρασύρει ακυβέρνητα ο χείμαρρος. Το περιστατικό συνέβη την περασμένη εβδομάδα, μετά από καταιγίδες που έριξαν 54.2 λίτρα βροχής ανά τετραγωνικό μέτρο σε μία ώρα. Αυτό οδήγησε σε σοβαρές πλημμύρες σε διάφορες περιοχές, συμπεριλαμβανομένου του Barranco de la Muerta, όπου αναφέρθηκαν οι πιο οδυνηρές συνέπειες.

#BREAKING:

A major storm causes Flash flooding tonight in Zaragoza, #Spain. pic.twitter.com/PtuByNwkEb

World Source News 24/7 (@Worldsource24) July 6, 2023

Οι first responders αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν ποικίλο εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων σκαλωσιών από πυροσβεστικά οχήματα κι ένα όχημα παντός εδάφους που χρησιμοποιείται συνήθως για τη διάσωση ανθρώπων που έχουν παγιδευτεί σε δασικές πυρκαγιές, αναφέρει το Euro Weekly. Συνολικά, οι αρχές διέσωσαν περισσότερους από δώδεκα ανθρώπους που είχαν παγιδευτεί στα οχήματά τους ή που είχαν καταφέρει να βγουν από αυτά κι είχαν σκαρφαλώσει σε δέντρα για να μην παρασυρθούν από το νερό.

Zaragoza, Aragón pic.twitter.com/ENs7utKl0q

— Más q Guardia Civil (@MqGuardiaCivil) July 6, 2023

Ευτυχώς, οι μέθοδοι ήταν επιτυχείς κι ως εκ θαύματος, δεν αναφέρθηκαν πνιγμοί ή τραυματισμοί ως αποτέλεσμα της πλημμύρας, που σημειώθηκε στις 6 Ιουλίου. Εκτός από το ότι παρέσυρε τους αυτοκινητιστές με τα οχήματά τους, η ξαφνική πλημμύρα προκάλεσε επίσης μια σειρά από άλλες αναταραχές στην περιοχή. Οκτώ άτομα χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά, ως προληπτικό μέτρο λόγω εισβολής νερού στην κατασκευή. Ένα τμήμα του τοπικού αυτοκινητόδρομου Α23 έκλεισε, τα φανάρια επηρεάστηκαν, οι δημόσιες συγκοινωνίες σταμάτησαν και καταστράφηκαν τοπικές καλλιέργειες.

Η δήμαρχος της πόλης, Natalia Chueca, εξέφρασε την αλληλεγγύη της στους κατοίκους που επλήγησαν από τη σφοδρότητα των πλημμυρών, αναφέρει το The Express. Δήλωσε ότι στόχος της πόλης είναι να επιστρέψει στην κανονικότητα όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

The post Οδηγοί στην οροφή του αυτοκινήτου για να γλιτώσουν τον πνιγμό appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα