Ο Carlos Sainz καταδίωξε κι ακινητοποίησε ληστές ρολογιού 300Κ

Το Ιταλικό Grand Prix του 2023 στη Monza θα μείνει στη μνήμη του Carlos Sainz για περισσότερους από έναν λόγους. Όχι μόνο κέρδισε τον ηγήτορα του πρωταθλήματος Max Verstappen στην pole position το Σάββατο, αλλά κατάφερε να κρατήσει την πρώτη θέση για αρκετούς γύρους και τελικά να τερματίσει τρίτος την Κυριακή. Αργότερα εκείνη την ημέρα, κυνήγησε κι ακινητοποίησε τους άνδρες που έκλεψαν το εξαιρετικά ακριβό του ρολόι Richard Mille. Ο Ισπανός έβγαινε από το ξενοδοχείο

Armani στην πόλη του Μιλάνου το απόγευμα της Κυριακής, όταν τρεις άγνωστοι άνδρες τον πλησίασαν ενώ βρισκόταν μαζί με την παρέα του. Φημολογείται ότι οι κλέφτες προσποιήθηκαν τους θαυμαστές που ήθελαν να πάρουν αυτόγραφο. Δεν είναι σαφές εάν οι κλέφτες απέκτησαν το ρολόι του Sainz βίαια ή αν το παρέδωσε οικειοθελώς για τη δική του ασφάλεια.

Μόλις οι τρεις ληστές πήραν το πολύτιμο λάφυρο και το έσκασαν, ο Sainz κι αρκετοί ακόμα αποφάσισαν να τους κυνηγήσουν με τα πόδια για να ανακτήσουν το ρολόι. Σύμφωνα με το Motorsport.com, ο Sainz συνοδευόταν από κάποιον βοηθό του, τον προπονητή του κι άλλους παρευρισκόμενους. Οι αναφορές υποστηρίζουν ότι ο Sainz έφτασε γρήγορα έναν από τους κλέφτες (όλοι οι πιλότοι της F1 άλλωστε είναι απίστευτα γυμνασμένοι) και κατάφερε να τον ακινητοποιήσει μέχρι να εμφανιστεί η Αστυνομία. Ο βοηθός του φέρεται να έκανε το ίδιο με τον δεύτερο κι ο προπονητής του συνέλαβε τον τρίτο. Δεν είναι σαφές εάν οι αλληλεπιδράσεις μεταξύ του Sainz, της παρέας του και των κλεφτών ήταν βίαιες (λογικά ναι), αλλά γνωρίζουμε ότι κι οι τρεις δράστες – ηλικίας μεταξύ 18 και 20 ετών – συνελήφθησαν τελικά. Ο Sainz πήρε πίσω το ρολόι του.

Η ελβετική Richard Mille παράγει εξαιρετικά ακριβά ρολόγια και στην περίπτωση του Sainz, το Alexander Zverev Edition αξίζει 300.000 ευρώ, σύμφωνα με το Reuters. Ο team-mate του Charles Leclerc έπεσε θύμα παρόμοιας κλοπής το 2022 ενώ βρισκόταν στην Ιταλία, όταν του έκλεψαν τον δικό του Richard Mille. Ο οδηγός της McLaren, Lando Norris, είχε επίσης απωλέσει το δικό του ενώ βρισκόταν στο Λονδίνο το 2020. Τα καλά νέα είναι ότι ο Sainz κατάφερε τελικά να πάρει πίσω το ρολόι του και να στείλει τους υπεύθυνους στη Δικαιοσύνη. Από την άλλη πλευρά, η εμπλοκή με τρεις εγκληματίες ενέχει πολλούς κινδύνους. Μπορείς πάντα να αντικαταστήσεις ένα ρολόι αλλά ίσως όχι τη σωματική σου ακεραιότητα.

The post Ο Carlos Sainz καταδίωξε κι ακινητοποίησε ληστές ρολογιού 300Κ appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα