Ηλεκτρικό λεωφορείο ID.Buzz στην Αστυπάλαια, οικολογία & στιλ

Δύο νέες υπηρεσίες κινητικότητας τέθηκαν σε λειτουργία χθες, η AstyGo κι η AstyBus. Η πρώτη προσφέρει πρόσβαση σε μια επιλογή από ηλεκτρικά μοντέλα του Ομίλου VW, συμπεριλαμβανομένων των e-Up!, των ID.3, των ηλεκτρικών σκούτερ SEAT MÓ ή των ηλεκτρονικών ποδηλάτων Ducati, μέσω της εφαρμογής astyMOVE.

Η AstyBus θα αφορά πέντε ηλεκτρικά λεωφορεία ID.Buzz,

τα οποία θα είναι σε λειτουργία μέχρι τις 2 π.μ., επιτρέποντας σε ντόπιους και τουρίστες να μετακινηθούν πανεύκολα μέσω της εφαρμογής. Αν και τρία πολύχρωμα ID.Buzz κατέφτασαν στο πανέμορφο γραφικό νησί για τις ανάγκες της φωτογράφισης, αναμένεται να αποσυρθούν και να αναλάβουν δράση από το φθινόπωρο, καθώς πρόκειται για μοντέλα προπαραγωγής. Μέχρι τότε, η υπηρεσία θα λειτουργεί προσωρινά με μοντέλα ID.4.

Η Volkswagen πρόσφερε ένα ηλεκτρικό ασθενοφόρο κι ένα ηλεκτρικό ταξί, πλαισιώνοντας τον στόλο των ID.4 που παραδόθηκαν στην αστυνομία, το λιμενικό, τις αρχές του αεροδρομίου και τον δήμο πέρσι. Λάβετε υπόψη σας, τον περασμένο Απρίλιο η VW ξεκίνησε τις παραδόσεις ιδιόκτητων ηλεκτρικών οχημάτων στους κατοίκους του νησιού, τα οποία λαμβάνουν ειδική έκπτωση.

Σε έρευνα που διεξήχθη πέρσι, πάνω από το 65% των κατοίκων της Αστυπάλαιας δήλωσαν πρόθυμοι να στραφούν σε ένα ηλεκτρικό όχημα, επωφελούμενοι από τις επιχορηγήσεις, αν κι εξακολουθούν να ανησυχούν για το κόστος και τις υποδομές χρέωσης. Οι μισοί από τους συμμετέχοντες θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να εγκαταλείψουν τα ιδιόκτητα οχήματά τους και να χρησιμοποιήσουν τις νέες υπηρεσίες κινητικότητας. Σημειώστε ότι το μικρό νησί με πληθυσμό περίπου 1.330 κατοίκων, υποδέχεται κατά μέσο όρο 36.000 τουρίστες κάθε χρόνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα χτεσινά εγκαίνια, παραβρέθησαν ο CEO της VW Herbert Diess κι ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Αστυπάλαια έχει γίνει ένα «Έξυπνο & Αειφόρο Νησί» χάρη σε ένα νέο πρόγραμμα της Volkswagen σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση. Το σχέδιο ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2021, με στόχο την αντικατάσταση του στόλου του νησιού των 1.500 οχημάτων με κινητήρα θερμικής καύσης με 1.000 ηλεκτρικά οχήματα κι υπηρεσίες κοινής χρήσης. Μέχρι το 2026, η Αστυπάλαια θα στραφεί στη βιώσιμη κινητικότητα και θα εκσυγχρονίσει το ενεργειακό της σύστημα. Η μετατροπή περιλαμβάνει ηλιακά συστήματα που τροφοδοτούν ολόκληρο τον στόλο EV με πράσινη ενέργεια έως το 2023 και επεκτείνονται περαιτέρω για να καλύπτουν το 80% της συνολικής ζήτησης ενέργειας έως το 2026, αντικαθιστώντας τις παλιές γεννήτριες ντίζελ.

The post Ηλεκτρικό λεωφορείο ID.Buzz στην Αστυπάλαια, οικολογία & στιλ appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα