Η Lamborghini Gallardo Performante ξεσηκώνει την autobahn (vid)

Η νέα γενιά hypercars των υβριδικών συστημάτων είναι αναμφίβολα πολύ πολύ γρήγορη – η προσθήκη ηλεκτρικής αρωγής συνεπάγεται πάντα μεγαλύτερη ροπή και ταχύτερη επιτάχυνση. Αλλά μόλις πριν από μια δεκαετία, οι αυτοκινητοβιομηχανίες εξακολουθούσαν να βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε εξαιρετικά προηγμένους κινητήρες εσωτερικής καύσης χωρίς υβριδική υποβοήθηση. Τα αυτοκίνητα ήταν λίγο πιο αργά, αλλά ο ήχος τους ήταν εκπληκτικός.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Lamborghini

Gallardo Performante από το 2011. Το ιταλικό υπεραυτοκίνητο είναι αρκετά σπάνιο με την παραγωγή να περιορίζεται σε μόλις 180 παραδείγματα σε ολόκληρο τον κόσμο. Ένα από αυτά οδηγήθηκε πρόσφατα στην autobahn από την ομάδα AutoTopNL και τα αποτελέσματα ήταν πολύ καλά.

Στα χαρτιά, η Gallardo Performante αποδίδει 570 ίππους στις 8.000 σαλ. από τον κινητήρα των 5.2 λίτρων, κάτι που την καθιστά την πιο ισχυρή εργοστασιακή Gallardo. Είναι το ίδιο μοτέρ που μπήκε στην (κατά δήλωση της ίδιας της Lamborghini) καλύτερη Gallardo όλων, την έκδοση LP 570-4 Superleggera. Επιταχύνει από στάση στα 100 χιλιόμετρα την ώρα σε μόλις 3.9 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 324 χλμ/ώρα.

Η υψηλότερη ταχύτητα που μπορεί να δει κανείς στο βίντεο είναι γύρω στα 300, ταχύτητα στην οποία το αυτοκίνητο ένιωθε σαν να είχε ακόμα μπόλικη διαθέσιμη δύναμη. Ωστόσο, οι επιδόσεις της δεν ήταν το πιο εντυπωσιακό μέρος – η Gallardo Performante ξεσηκώνει με τον θρυλικό V10 ήχο της.

Να αναφέρουμε ότι ο διάδοχος της Gallardo, η Huracan, δεν είναι πλέον διαθέσιμη για παραγγελία. Μετά από εννέα χρόνια, η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι έχει ήδη προπωλήσει όλη τη διαθέσιμη παραγωγή μέχρι την κατάργηση του supercar κάποια στιγμή τον επόμενο χρόνο. Για τον διάδοχο του μοντέλου, η Lambo αναμένεται να αναπτύξει έναν εξηλεκτρισμένο twin-turbo V8, που σημαίνει ότι οι ένδοξες μέρες του ατμοσφαιρικού V10 πλησιάζουν πολύ σύντομα στο τέλος τους.

The post Η Lamborghini Gallardo Performante ξεσηκώνει την autobahn (vid) appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα