Η Audi προσέχει πεζούς και ποδηλάτες

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αναπτύσσει λογισμικό σε ένα όχημα δοκιμών e-tron Sportback που θα χρησιμοποιεί τόσο σήματα LTE από κοντινούς πύργους κινητής τηλεφωνίας όσο και απευθείας επικοινωνίες οχήματος με ποδήλατο που βασίζονται σε σήματα μικρής εμβέλειας για την αναγνώριση ενός ποδηλάτου στο δρόμο. Η τεχνολογία θα συνδεθεί σε μια συνδεδεμένη σουίτα τεχνολογιών που αναπτύχθηκε από την Spoke, μια πλατφόρμα κινητικότητας για την ασφάλεια και τη συνδεσιμότητα των ποδηλατών.

Η σουίτα υλικού και λογισμικού του Spoke Safety έχει σχεδιαστεί

για να είναι το πρώτο αξιόπιστο συνδεδεμένο σύστημα της βιομηχανίας που προσφέρει στους ποδηλάτες ασφαλή κι άμεση επικοινωνία με τα διερχόμενα οχήματα.

Η τεχνολογία έρχεται σε μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή καθώς το Κογκρέσο ενέκρινε μια διετή ερευνητική μελέτη με επικεφαλής την Εθνική Διοίκηση Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA) και την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αυτοκινητοδρόμων για να «επεκτείνουν τις ερευνητικές προσπάθειες από όχημα σε πεζό που επικεντρώνονται στην ενσωμάτωση ποδηλατών και άλλων ευάλωτων χρήστες του δρόμου στην ασφαλή ανάπτυξη συνδεδεμένων συστημάτων οχημάτων».

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του, το NHTSA ανέφερε ότι υπήρξαν 846 θάνατοι από ποδήλατα από ατυχήματα που σχετίζονται με μηχανοκίνητα οχήματα το 2019. Αυτό αντιστοιχεί σε αύξηση 36 % σε σχέση με το 2010, ενώ οι τραυματισμοί κατά την ποδηλασία στο δρόμο αυξήθηκαν σε 49.000 στις ΗΠΑ το 2019. Η Εθνική Στρατηγική Οδικής Ασφάλειας, που κυκλοφόρησε από το αμερικάνικο Υπουργείο Μεταφορών το 2022, διαπίστωσε ότι «οι θάνατοι πεζών και ποδηλατών αυξάνονται ταχύτερα από τους θανάτους σε τροχαία την τελευταία δεκαετία».

Η Audi, εν τω μεταξύ, εργάζεται για την προώθηση της τεχνολογίας C-V2X στην Αμερική από το 2020. Η αυτοκινητοβιομηχανία συνεργάστηκε με το Υπουργείο Μεταφορών της Βιρτζίνια για να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία ώστε να ενημερώνει τα οχήματα που πλησιάζουν ένα εργοτάξιο σχετικά με τα όρια ταχύτητας και να ειδοποιήσει τους εργαζόμενους όταν πλησίαζαν οχήματα χρησιμοποιώντας ένα συνδεδεμένο γιλέκο ασφαλείας.

The post Η Audi προσέχει πεζούς και ποδηλάτες appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα