Γυναικεία ακαδημία θα στείλει γυναίκες – οδηγούς στη Formula 1

Η Formula 1 ανακοίνωσε ότι η Susie Wolff θα είναι η Διευθύνουσα Σύμβουλος της νεοσύστατης F1 Academy. Αυτή η νέα αποκλειστικά γυναικεία ακαδημία ιδρύθηκε στα τέλη του περασμένου έτους για να βοηθήσει νεαρές πιλότους ώστε να μπορούν να προχωρήσουν σε ανώτερα πρωταθλήματα μονοθεσίων, συμπεριλαμβανομένων των W Series, F2 και F3. Και βέβαια, ο τελικός στόχος είναι

η Formula 1. Η σειρά περιλαμβάνει πέντε ομάδες, 15 πιλότους και 21 αγώνες σε πίστες της Formula 1. Σύμφωνα με τη Formula 1, η Wolff προσλήφθηκε για να «βελτιώσει τη διοικητική δομή και να προσφέρει τη μοναδική της διορατικότητα», αναφέρει το CarBuzz. Η Wolff έχει τρομερά πλούσιο βιογραφικό, αφού έχει διαγωνιστεί στο DTM, τη Formula 3 και τη Formula Renault, ενώ ήταν από τους πρώτους που δοκίμασαν τη Mercedes-AMG One .

Όπως πολλοί πιλότοι της F1, η Wolff άρχισε να αγωνίζεται στα καρτ πριν μετακομίσει στη Formula Renault. Έτρεξε επίσης στο DTM για τη Mercedes-Benz και την δοκίμασε η Williams, της οποίας το μονοθέσιο οδήγησε στο περιθώριο του Grand Prix του Silverstone το 2014. Είναι μία από τις ελάχιστες γυναίκες που είχαν ποτέ την ευκαιρία να οδηγήσουν στην κορυφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Αφού αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, υπηρέτησε ως επικεφαλής της ομάδας της Venturi στη Formula E.

«Αυτό αποτελεί μια ευκαιρία να προωθήσουμε μια πραγματική αλλαγή στον κλάδο μας δημιουργώντας την καλύτερη δυνατή δομή για να βρεθούν και να καλλιεργηθούν τα γυναικεία ταλέντα στο ταξίδι τους στα ελίτ επίπεδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, τόσο εντός όσο κι εκτός της πίστας», έγραψε η Wolff σε μια ανάρτηση στο Instagram. «Υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει, αλλά υπάρχει επίσης μια σαφής αποφασιστικότητα να γίνει σωστά. Με αυτόν τον τρόπο, πιστεύω ότι η Ακαδημία F1 μπορεί να αντιπροσωπεύει κάτι πέρα ​​από τους αγώνες. Μπορεί να εμπνεύσει γυναίκες σε όλο τον κόσμο να ακολουθήσουν τα όνειρά τους και να συνειδητοποιήσουν ότι με ταλέντο, πάθος κι αποφασιστικότητα, δεν υπάρχει όριο στο τι μπορούν να επιτύχουν».

«Είναι φανταστικά νέα που η Susie Wolff εντάσσεται στην F1 Academy ως Διευθύνων Σύμβουλος. Η Susie είναι ένα απίστευτο άτομο που καταλαβαίνει τι χρειάζεται για να φτάσεις στα υψηλότερα επίπεδα μηχανοκίνητου αθλητισμού, τόσο ως οδηγός, όσο κι ως Team Principal», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της F1 Stefano Domenicali. «Δεσμευόμαστε να μεγιστοποιήσουμε τις ευκαιρίες στο άθλημά μας για οποιονδήποτε ώστε να αξιοποιήσει τις πραγματικές του δυνατότητες και να πετύχει τα όνειρά του και πιστεύουμε ότι η F1 Academy είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος των σχεδίων μας για να είμαστε ένα άθλημα με μεγαλύτερη ποικιλία, χωρίς αποκλεισμούς».

Ο πρώτος γύρος της F1 Academy ξεκινά στις 28 Απριλίου στο Red Bull Ring στην Αυστρία. Οι περισσότεροι από τους αγώνες δεν συμπίπτουν με το καλεντάρι της F1, αλλά οι τελικοί της F1 Academy θα πραγματοποιηθούν ως προθέρμανση για το Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών στο COTA τον Οκτώβριο. 

The post Γυναικεία ακαδημία θα στείλει γυναίκες – οδηγούς στη Formula 1 appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα