Φτιάχνονται μόλις 12 Hummer τη μέρα, 77.000 στη λίστα αναμονής

Το πρώτο εγχείρημα της General Motors στον χώρο των ηλεκτρικών pick-up κρίνεται ως αρκετά επιτυχημένο καθώς υπάρχουν περισσότερα από 77.000 άτομα στη λίστα αναμονής για τα νέο ηλεκτρικό Hummer. Ωστόσο, οι περισσότεροι από αυτούς θα πρέπει να περιμένουν, πολύ! Πάρα πολύ, από τη στιγμή που η παραγωγή περιορίζεται σε μόλις 12 μονάδες την ημέρα!

Εκπρόσωπος της αμερικάνικης εταιρίας λέει ότι αυτό δεν προκαλεί ανησυχία. Μιλώντας στην Wall Street Journal,

ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι η αύξηση της παραγωγής ήταν πιο αργή από το κανονικό, επειδή το θηριώδες φορτηγό έχει αναπτυχθεί από την αρχή σε μια νέα πλατφόρμα EV. Έχετε ακούσει πιο άκυρη δικαιολογία; Μάλλον η αργοπορία σχετίζεται με τα 1.326 κιλά που ζυγίζει η μπαταρία του ηλεκτρικού Hummer, όσο ένα ΜΧ-5 και μια Varadero μαζί! Τα μοντέλα που κατασκευάζονται αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούν μπαταρίες που προέρχονται από την LG Energy Solution, αλλά μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού, το Hummer EV θα αρχίσει να χρησιμοποιεί μπαταρίες που θα κατασκευάζονται και σε εργοστάσιο της GM στο Ohio, παράλληλα με αυτές της LG, κάτι που λογικά θα δώσει μια ανάσα στην παραγωγή.

«Η ικανότητά μας να ανταποκριθούμε σε αυτή τη ζήτηση μόνο θα βελτιώνεται από δω και πέρα», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος. Ενώ η αύξηση της παραγωγής της GM προχωρά αργά, τόσο η Ford όσο κι η Rivian μπόρεσαν να αυξήσουν γρήγορα την παραγωγή των ηλεκτρικών pick-up τους. Η Ford λέγεται ότι κατασκευάζει περίπου 150 μονάδες του F-150 Lightning κάθε μέρα, παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε την κατασκευή του μόλις τον Απρίλιο, περίπου τέσσερις μήνες μετά την έναρξη της παραγωγής του ηλεκτρικού Hummer. Η Rivian κατάφερε επίσης να κατασκευάσει περίπου 2.500 φορτηγά R1T το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Μήπως η Tesla μόλις έχασε τον πόλεμο του ηλεκτρικού pick-up;

Η GM δεν ανησυχεί ότι οι υποψήφιοι αγοραστές του Hummer EV θα μεταβούν σε άλλες μάρκες. Ο προαναφερόμενος εκπρόσωπος σημείωσε ότι οι πελάτες είναι πρόθυμοι να περιμένουν δεδομένων των μοναδικών χαρακτηριστικών του Hummer, της μεγαλύτερης αυτονομίας και των ταχύτερων χρόνων φόρτισης από κάποιους ανταγωνιστές. Πριν από περίπου ένα μήνα, είχαμε δημοσιεύσει άρθρο για το πρώτο F-150 Lightning που παρέδωσε επίσημα η Ford, σε αγοραστή που είχε ήδη παραγγείλει το Tesla Cybertruck, αλλά έπεσε στην αγκαλιά της Ford σαν ώριμο σύκο, μετά τις απανωτές αναβολές της έλευσης του Cybertruck. Οπότε ό,τι και να λέει η GM, η μακροχρόνια αναμονή προφανώς και παίζει σημαντικό ρόλο στην υπομονή των αγοραστών και με παραγωγή 12 αυτοκινήτων την ημέρα, οι 77.000 ενδιαφερόμενοι θα εξυπηρετηθούν σε λίγο παραπάνω από 17.5 χρόνια (κάναμε τη διαίρεση για εσάς), ήτοι ο τελευταίος μετά την Πρωτοχρονιά του 2040!

The post Φτιάχνονται μόλις 12 Hummer τη μέρα, 77.000 στη λίστα αναμονής appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα