Έτσι θα είναι η Alfa Romeo Baby Crossover που θα έρθει το 2024

Ενώ οι Alfisti περιμένουν το νέο supercar που θα παρουσιαστεί αργότερα μες στη χρονιά (και ξεπούλησε πριν καν δούμε πώς θα είναι), όσοι με πιο γήινα βαλάντια αναμένουν πώς και πώς το νέο μικρό crossover. Αρχικά ονομαζόταν Brennero, αλλά το νέο B-SUV αναμένεται να έχει άλλο όνομα όταν θα κυκλοφορήσει το 2024. Η αποκάλυψη έγινε πρόσφατα από τον CEO Jean-Philippe Imparato, ο οποίος είπε ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί τον Ιούνιο και θα ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με προηγούμενες δηλώσεις, μάλλον θα προτιμηθεί η αναβίωση κάποιου παλιότερου

ονόματος, όπως το Mito για παράδειγμα. Ωστόσο, η Alfa Romeo έχει καταστήσει σαφές ότι το νέο μοντέλο θα είναι σαφώς πιο πρακτικό από την παλιά Mito και θα διαθέτει πίσω πόρτες, κάτι που είναι απόλυτα λογικό αν λάβουμε υπόψη μας ότι το νέο B-SUV θα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το Jeep Avenger, ένα ψηλό πεντάθυρο σουλούπι. Πρόκειται για την ίδια πλατφόρμα που πάνω της θα χτιστεί κι ο επερχόμενος αντικαταστάτης του Fiat 500X, το νέο Fiat 600.

Στην κορυφή της σελίδας μπορείτε να δείτε ένα rendering από το Motor1.com κι όντως μοιάζει πολύ με μικρή Tonale. Εκείνη βέβαια έχει μήκος 4.530 χιλιοστά (διαβάστε εδώ την αναλυτική της δοκιμή), αλλά το ιταλικό B-SUV θα έχει μήκος πολύ πιο κοντά στο Jeep των 4.084 χιλιοστών. Η Stellantis δε θα κατασκευάζει το μοντέλο στην Ιταλία, καθώς η παραγωγή θα γίνει στην Πολωνία στο εργοστάσιο Tychy όπου ήδη συναρμολογείται το Avenger κι όπου επίσης αναμένεται να φτιάχνεται το αναγεννημένο Fiat 600.

Το νέο crossover θα μείνει στην ιστορία ως το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Alfa, αλλά όπως και με το Avenger, θα υπάρχει και θερμική έκδοση. Άγνωστο παραμένει αν θα διατεθεί σε όλες τις αγορές κι όχι μόνο σε ορισμένες, όπως κάνει περιέργως το Jeep. Θα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα CMP / eCMP με τα Peugeot 2008 / E-2008 και Opel Mokka / Mokka-e, πέρα από τα μοντέλα που ήδη αναφέραμε παραπάνω. Το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο θα είναι προσθιοκίνητο, αν κι η Jeep παρουσίασε πρόσφατα ένα τετρακίνητο Avenger. Όπως και να έχει, αναμένουμε ότι η έκδοση της Alfa θα είναι η πιο σπορ από όλο το σόι.

The post Έτσι θα είναι η Alfa Romeo Baby Crossover που θα έρθει το 2024 appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα