Δείτε ένα από τα μόλις 10 Apollo IE να γυρίζει μέσα στο Ring (vid)

Το Apollo Intensa Emozione είναι ένα από τα πιο ακραία αυτοκίνητα δρόμου που έχουν κατασκευαστεί ποτέ και παρ’ όλο που υπάρχουν μόνο 10 κομμάτια παγκοσμίως, πρόσφατα ο γενναίος ιδιοκτήτης ενός από αυτά επέτρεψε στην αυτοκινητοβιομηχανία να δοκιμάσει το μοντέλο της στο Nurburgring. Θυμίζουμε ότι το Apollo IE αναπτύχθηκε μαζί με την HWA, μια έμπειρη γερμανική αγωνιστική ομάδα που κάποτε ήταν μέρος της Mercedes-AMG.

Η ισχύς παρέχεται από έναν ατμοσφαιρικό V12

6.3 λίτρων που προέρχεται από τη Ferrari, ο οποίος έχει τροποποιηθεί εκτενώς κι αποδίδει 791 ίππους και 759 Nm ροπής. Ενώ υπάρχουν πολλά εξηλεκτρισμένα hypercars εκεί έξω με πολύ περισσότερη ισχύ και ροπή, το IE είναι ένα από τα μοντέλα με τον καλύτερο ήχο που έχουν παραχθεί ποτέ και παραπάνω από γρήγορο.

Ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου παραδείγματος, βαμμένο σε χρώμα χαμαιλέοντα, παρέδωσε τα κλειδιά σε έναν από τους οδηγούς εξέλιξης της Apollo για τη δοκιμή. Αν κι ο τελευταίος δεν ωθούσε το αυτοκίνητο στα όριά του, το οδήγησε αρκετά γρήγορα για να δείξει τι είναι ικανό να κάνει και να επιδείξει τέλεια αυτόν τον εξαιρετικό V12.

Κάθε Apollo IE κοστίζει κοντά στα 3 εκατομμύρια ευρώ, αλλά δεν είναι μόνο η αξία του αυτοκινήτου που συγκράτησε τον οδηγό από το να πιέσει στα όρια. Στην πραγματικότητα, το αυτοκίνητο είχε λιγότερα από 500 χιλιόμετρα στο οδόμετρο όταν έφτασε στην πίστα, πράγμα που σημαίνει ότι ο V12 ήταν ακόμα άστρωτος και δεν μπορούσε να πιεστεί σε υψηλές σαλ. Το συγκεκριμένο IE ανήκει σε έναν επιχειρηματία που κατέχει επίσης μια Lamborghini Aventador SVJ 63 και τη μοναδική Koenigsegg Agera RS ML.

The post Δείτε ένα από τα μόλις 10 Apollo IE να γυρίζει μέσα στο Ring (vid) appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα