Tesla Model 3: στο top-10 των παγκόσμιων πωλήσεων το 2021 !

Σύμφωνα με δεδομένα για τις παγκόσμιες πωλήσεις που συγκεντρώθηκαν από το ιστολόγιο της αυτοκινητοβιομηχανίας Fiat Group World αθροίζοντας δεδομένα από μεμονωμένες αγορές, το Model 3 βρήκε 508.000 νέα σπίτια πέρυσι, τοποθετώντας το στη ένατη θέση, μπροστά από το Honda Accord (481.000) και το Honda Civic

(467.000). Αξιοσημείωτο είναι ότι οι πωλήσεις ήταν αυξημένες κατά 40% σε σχέση με το 2021, όταν είχε λάβει την 21η θέση παγκοσμίως. Περιττό να αναφέρουμε ότι ηγείται των πωλήσεων των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων.

Παρά ταύτα, η κορυφή απέχει κάμποσο ακόμα, αφού σημείωσε περίπου τις μισές πωλήσεις από τα δύο πιο καλοπουλημένα μοντέλα, αμφότερα της Toyota, το RAV4 στην πρώτη θέση και τη δεύτερη Corolla, που σημείωσαν πάνω από 1.1 εκατομμύρια πωλήσεις έκαστο. Η πρώτη πεντάδα συμπληρώνεται από τα Honda CR-V, Nissan Sentra και Toyota Camry, κάτι που σημαίνει αφενός ότι ιαπωνοκρατείται, αφετέρου ότι τρία Toyota βρίσκονται στις πέντε πρώτες θέσεις. 

Ωστόσο, εξετάζοντας τη μεταβολή των πωλήσεων από έτος σε έτος για κάθε μοντέλο, ειδικοί του κλάδου πιστεύουν ότι το Model 3 είναι έτοιμο να κάνει πολλά βήματα προς τα πάνω στην κατάταξη. Κανένα άλλο μοντέλο στο top-40 δεν μπορεί να πλησιάσει το +40% του αμερικάνικου ηλεκτρικού, εκτός βέβαια από το Model Y (19η θέση από 262η, +412%) και το ηλεκτρικό πόλης της Wuling (20η από 176η, +238%), τα οποία ξεκίνησαν τις πωλήσεις μέσα στο 2020, οπότε η παραπάνω αύξηση είναι πλασματική.

Συνεχίζοντας την αναφορά μας στην Tesla, αξίζει να σημειωθεί ότι μπορεί το Υ να βρίσκεται στη 19η θέση και να έχει μπροστά του κάμποσα συμβατικά pick-up, SUV και sedan, αλλά οι 390.000 πωλήσεις επιτεύχθηκαν παρά το γεγονός ότι δεν ήταν προς πώληση στην Ευρώπη μέχρι το φθινόπωρο του 2021, ενώ οι πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο ξεκίνησαν την άνοιξη του 2022.

Στα υπόλοιπα αξιοπρόσεκτα της λίστας, αξίζει να επαινεθεί η κορυφαία θέση του RAV4, κάτι που το καθιστά το πρώτο SUV που πέτυχε ποτέ αυτό το ορόσημο, αλλά καθώς ο πλανήτης εξηλεκτρίζεται κι η Toyota χάνει έδαφος στον ηλεκτρικό στίβο, ίσως η κατάταξη στην κορυφή αλλάξει τα επόμενα χρόνια.

The post Tesla Model 3: στο top-10 των παγκόσμιων πωλήσεων το 2021 ! appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα